Vlag van Eritrea

Vlag Eritrea, Vlag Eritrea
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Eritrea
Kapitaal:
Asmara
Maat:
124.000 km²
Bevolking:
4.447.307
Continent:
Afrika
Talen:
Semitische talen: Tigrinya, Tigre, Arabisch; - Hasjemitische talen: Saho, Bilen, Afar, Gewa; - Nilotische talen: Nara, Kunama
Valuta:
Nakfa (ERN)
Vlag aangenomen op:
04.12.1995

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Eritrea werd officieel aangenomen op 24 mei 1993. Hij vindt zijn oorsprong in de vlag van het in 1970 opgerichte Eritrese Bevrijdingsfront (EPLF). Zijn vlag droeg een gele ster in plaats van de gele olijftak en de gele olijvenkrans. Hij is voortgekomen uit de vlag van het autonome Eritrea, die tussen 1952 en 1959 werd gebruikt.
De vlag van Eritrea bestaat uit drie delen. In het midden een gelijkbenige driehoek in rood met de basis aan de poolzijde, boven een rechthoekige groene driehoek, onder een rechthoekige blauwe driehoek. In de rode driehoek een gele olijftak met een olijfkrans van dezelfde kleur. Rood staat voor het bloed vergoten in de strijd voor vrijheid, blauw voor de rijkdom van de zee, groen voor landbouw en vruchtbaarheid. De olijfkrans met de olijftak is een afbeelding van de VN-wereldbol. Eritrea dankt zijn politieke erkenning aan de VN.

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Rode gelijkzijdige driehoek (aan de kant van de vlaggenstok) die twee driehoeken aan de rechterkant doorboort; de bovenste is groen, de onderste blauw; een gouden korenaar omsluit een gouden olijftak die aan de stokzijde van de rode driehoek is bevestigd.

Anthem

Componist: Isaac Abraham Meharezgi, Aron Tekle Tesfatsion Tekstschrijver: Solomon Tsehaye Beraki

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.