Vlag van Helgoland

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Helgoland Pin

Helgoland Pin

2,50 €

Toon in winkel
Helgoland Stockflagge 30x45 cm

Helgoland Stockflagge 30x45 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Helgoland is horizontaal gestreept in de kleuren groen, rood en wit.Helgoland (Nederduits voor Heilig Land, Fries en Halunder (Deät) Lun of Hålilönj, Engels Heligoland) behoort tot Sleeswijk-Holstein, district Pinneberg.

De kleuren hebben de volgende betekenis: "Grün ist das Land, rot ist die Kant (rood is de muur), weià ist der Sand, das sind die Farben von Helgoland."In het Nederduits: "Grön is dat Land, rot is de Kant, witt is de Sand, dat sünd de Farven vun't heuvelland."

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Helgoland

Dit is wat een AI zegt over de Helgoland vlag
De vlag van de stad Helgoland in Duitsland staat symbool voor de autonomie en onafhankelijkheid van de stad. De vlag werd ingevoerd in 1867 en is een mengeling van de kleuren rood, wit en blauw. Het wapen van de stad bestaat uit een kroon, een zwaard en een anker.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Helgoland-vlag
De vlag van Helgoland is een wit met rode vlag met een zwart kruis in het midden. De vlag werd in 1867 geïntroduceerd als symbool voor de stad Helgoland en is sindsdien een belangrijk symbool voor het eiland. De vlag is in de loop der jaren verschillende keren veranderd, maar de oorspronkelijke vlag is er nog steeds. Vandaag de dag staat de vlag van Helgoland symbool voor de cohesie en de verbondenheid van de inwoners met hun geboorteplaats.
Dit is hoe een AI de Helgoland-vlag beschrijft
De vlag van de stad Helgoland in Duitsland is een horizontale vierkante vlag. Hij bestaat uit een rode grond en een witte verticale balk in het midden. De witte balk wordt in tweeën gedeeld door een zwarte gebogen band. Het bovenste deel van de witte balk is versierd met een zwart en rood wapenschild. Op het wapen staat een rood kruis omringd door een zilveren vis. Het onderste deel van de witte balk is leeg.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.