Vlag van Eritrea

Vlag Eritrea, Vlag Eritrea
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Eritrea
Kapitaal:
Asmara
Maat:
124.000 km²
Bevolking:
4.447.307
Continent:
Afrika
Talen:
Semitische talen: Tigrinya, Tigre, Arabisch; - Hasjemitische talen: Saho, Bilen, Afar, Gewa; - Nilotische talen: Nara, Kunama
Valuta:
Nakfa (ERN)
Vlag aangenomen op:
04.12.1995

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Eritrea Stockflagge 30x45 cm

Eritrea Stockflagge 30x45 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Eritrea werd officieel aangenomen op 24 mei 1993. Hij vindt zijn oorsprong in de vlag van het Eritrese Bevrijdingsfront (EPLF), dat in 1970 werd opgericht. De vlag had een gele ster in plaats van de gele olijftak en de gele olijfkrans. De vlag is geëvolueerd van de vlag van het autonome Eritrea, die tussen 1952 en 1959 werd gebruikt.

De vlag van Eritrea bestaat uit drie delen. In het midden een gelijkbenige driehoek in rood met de basis aan de poolkant, boven een rechthoekige groene driehoek, onder een rechthoekige blauwe driehoek. In de rode driehoek een gele olijftak met een olijfkrans van dezelfde kleur. Rood staat voor het bloed dat is vergoten in de strijd voor vrijheid, blauw voor de rijkdom van de zee, groen voor landbouw en vruchtbaarheid. De olijfkrans met de olijftak is een afbeelding van de wereldbol van de VN. Eritrea dankt zijn politieke erkenning aan de VN.

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Rode gelijkzijdige driehoek (aan de kant van de vlaggenmast) die twee driehoeken aan de rechterkant doorboort; de bovenste is groen, de onderste blauw; een gouden korenaar omcirkelt een gouden olijftak die aan de mastzijde van de rode driehoek is bevestigd.

Anthem

Componist: Isaac Abraham Meharezgi, Aron Tekle Tesfatsion Tekstschrijver: Solomon Tsehaye Beraki

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Eritrea

Dit is wat een AI zegt over de Eritrea vlag
De nationale vlag van Eritrea werd officieel aangenomen en gebruikt op 24 mei 1993. Het is een symbool van de onafhankelijkheid van het land en vertegenwoordigt de vier groepen waaruit de staat bestaat: Tigrinya, Kunama, Afar en Saho. De vlag bestaat uit een groene middenstreep, die de landbouw voorstelt, geflankeerd door twee brede rode strepen, die het bloedverlies van de strijders tijdens de onafhankelijkheidsoorlog symboliseren.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Eritrea-vlag
De eerste vlag van Eritrea werd geïntroduceerd in 1952, toen de regio een autonoom gebied in het Ethiopische Rijk werd. Na de onafhankelijkheid in 1993 werd een nieuwe vlag geïntroduceerd met een rode achtergrond en een groen kader met het embleem van de staat. De vlag is een combinatie van de kleuren van de Afar, Tigrinya en Kunama, de drie grootste etnische groepen in Eritrea.
Dit is hoe een AI de Eritrea-vlag beschrijft
De nationale vlag van Eritrea is een horizontale driekleur met drie even brede strepen in rood, blauw en groen. De bovenste streep is rood, de middelste blauw en de onderste groen. In het midden staat een gouden embleem dat een opkomende zon voorstelt. Onder het embleem staat een groene driehoek die de vrijheid en onafhankelijkheid van het land symboliseert. De vlag wordt vereerd als symbool van de trots van de Eritrese natie.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.