Vlag van Ghana

Vlag Ghana, Vlag Ghana
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag aan land en dienstvlag op zee
Land:
Ghana
Kapitaal:
Accra
Maat:
238.537 km²
Bevolking:
20.757.032
Continent:
Afrika
Talen:
Officiële taal: Engels; ook Akan-talen (waaronder Twi, Fanti), Ewe, Ga, Haussa en ongeveer 40 andere talen en dialecten.
Valuta:
Cedi (GHC)
Vlag aangenomen op:
27.02.1966

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie gelijke horizontale strepen (rood, geel, groen); op de gele streep staat een grote zwarte vijfpuntige ster.

Anthem

Componist: Philip Gbeho Tekstschrijver: unbekannt

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Ghana

Dit is wat een AI zegt over de Ghana vlag
De nationale vlag van Ghana bestaat uit drie gelijkmatige verticale strepen in de kleuren rood, geel en groen. De rode kleur symboliseert de eenheid van het land en de offers die zijn gebracht voor de onafhankelijkheid. De gele kleur symboliseert de natuurlijke rijkdommen van het land, terwijl de groene kleur staat voor landbouw en bossen. De zwarte stervorm op de vlag symboliseert de vrijheid en onafhankelijkheid van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Ghana-vlag
De vlag van Ghana werd geïntroduceerd op 6 maart 1957, toen Ghana als eerste Afrikaanse land onafhankelijk werd van Groot-Brittannië. De vlag is een horizontale driekleur in rood, geel en groen, met een zwarte vijfpuntige ster in het midden. De kleuren rood, geel en groen symboliseren de verschillende etnische groepen van het land, terwijl de zwarte vijfpuntige ster staat voor de eenheid en solidariteit van de natie.
Dit is hoe een AI de Ghana-vlag beschrijft
De nationale vlag van Ghana bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren rood, geel en groen. De bovenste rode streep staat voor de eenheid van de natie, de middelste gele streep symboliseert de mineralen en zonne-energie van het land en de onderste groene streep staat voor landbouw en natuur. In het midden van de vlag staat een zwarte vijfhoek met daarin een rode vijfhoek met een witte ster. De witte ster symboliseert de vrijheid en onafhankelijkheid van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.