Vlag van Jemen

Vlag Jemen, Vlag Jemen
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Jemen
Kapitaal:
Sanaa
Maat:
500.000 km²
Bevolking:
20.024.867
Continent:
Azië
Talen:
Arabisch
Valuta:
Jemen Rial (YER)
Vlag aangenomen op:
21.05.1990

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Duelmen Flagge 90x150 cm (E)

Duelmen Flagge 90x150 cm (E)

9,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.
Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Drie gelijke horizontale strepen (rood, wit, zwart).

Betekenis

In 1962, na drie eeuwen Zaydi-heerschappij over Jemen, werd het land verdeeld in Zuid- en Noord-Jemen. Beide landen voerden in principe het ontwerp van de Egyptische vlag (Pan-Arabische kleuren), waarbij Zuid-Jemen een blauwe rechthoek en een rode ster toevoegde en Noord-Jemen alleen een groene ster. In 1990 werden de twee landen herenigd onder een puur rode, witte en zwarte vlag zonder driehoek of sterren.

Anthem

Componist: أيوب طارش عبسي‎ (Ayyoab Tarish Absi) Tekstschrijver: عبد الله عبد الوهاب نعمان (Abdullah Abdulwahab Noa’man)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Jemen

Dit is wat een AI zegt over de Jemen vlag
De vlag van Jemen werd geïntroduceerd in 1990 en is het symbool van de onafhankelijkheid van het land. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in de kleuren zwart, rood en wit. De zwarte streep symboliseert het verleden van het land, de rode streep het bloed van de mensen die stierven voor de onafhankelijkheid en de witte streep de hoop op een betere toekomst.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Jemen-vlag
De nationale vlag van Jemen werd voor het eerst gebruikt in 1990, toen Jemen een onafhankelijke natie werd. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in zwart, rood en wit die over de hele lengte van de vlag lopen. De zwarte streep staat voor de geschiedenis van het land, de rode streep voor het bloed van de martelaren en de witte streep symboliseert de hoop op een beter leven.
Dit is hoe een AI de Jemen-vlag beschrijft
De nationale vlag van Jemen is een panvlag die bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke grootte. De bovenste streep is rood, de middelste wit en de onderste zwart. De witte streep heeft een zwart centraal marquee ontwerp. De vlag is een symbool van de eenheid van het land en de drie kleuren staan voor de geschiedenis en cultuur van Jemen. Het zwarte tentpatroon staat voor de gastvrijheid die de bevolking van Jemen altijd heeft getoond.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.