Vlag van Laos

Vlag Laos, Vlag Laos
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag op het land
Land:
Laos
Kapitaal:
Vientiane
Maat:
236.800 km²
Bevolking:
6.068.117
Continent:
Azië
Talen:
Lao
Valuta:
Kip (LAC)
Vlag aangenomen op:
01.12.1975

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Laos Pin

Laos Pin

2,50 €

Toon in winkel
Laos Flagge 90x150 cm

Laos Flagge 90x150 cm

9,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.
Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Drie horizontale strepen (rood, blauw (dubbele hoogte), rood) met een grote witte schijf in het midden van de blauwe streep.

Betekenis

De vlag van Laos (sinds 1975) is een zeldzaam exemplaar onder de communistische staten van de wereld, omdat er geen vijfpuntige ster in het ontwerp is geïntegreerd. Rood symboliseert opgeofferd bloed in de strijd voor vrijheid; blauw symboliseert rijkdom. De witte schijf op de blauwe band symboliseert zowel de volle maan boven de machtige Mekong rivier als de eenheid in het communistische systeem.

Anthem

Componist: ດຣ. ທອງດີ ສຸນທອນວຶຈິດ (Dr. Thongdy Sounthonevichit) Tekstschrijver: Sisana Sisane

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Laos

Dit is wat een AI zegt over de Laos vlag
De vlag van Laos werd officieel geïntroduceerd in 1975 en vertegenwoordigt de onafhankelijkheid van het land. De kleuren rood, blauw en wit op de vlag symboliseren de moed, vrijheid en zuiverheid van het Laotiaanse volk. De sterren op de vlag staan voor hoop en het streven naar een betere toekomst.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Laos-vlag
Laos heeft een lange vlaggeschiedenis, die teruggaat tot de 19e eeuw. De vlag heeft sindsdien verschillende veranderingen ondergaan, maar het basisontwerp is hetzelfde gebleven. De huidige vlag van Laos bestaat uit drie gelijkmatig verspreide strepen in rood, blauw en rood, overlapt door een witte halve maan en een witte ster. Dit ontwerp symboliseert de onafhankelijkheid en vrijheid van het land.
Dit is hoe een AI de Laos-vlag beschrijft
De nationale vlag van Laos bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren blauw, rood en geel. De bovenste streep is blauw, de middelste rood en de onderste geel. In het midden van de rode streep staat een wit embleem van het Dharmawiel, dat symbool staat voor geluk en voorspoed. De vlag staat symbool voor de eenheid van het land en de vrijheid van de burgers.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.