Vlag van Liberia

Vlag Liberia, Vlag Liberia
Beeldverhouding:
10:19
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Liberia
Kapitaal:
Monrovia
Maat:
111.370 km²
Bevolking:
3.390.635
Continent:
Afrika
Talen:
Engels
Valuta:
Liberiaanse dollar (LRD)
Vlag aangenomen op:
25.07.1847

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Elf horizontale strepen van gelijke grootte (rood (boven en onder), wit, afwisselend gerangschikt); linksboven is een witte vijfpuntige ster op een blauw vlak; het ontwerp lijkt sterk gebaseerd op het ontwerp van de Amerikaanse vlag.

Anthem

Componist: Olmstead Luca Tekstschrijver: Daniel Bashiel Warner

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Liberia

Dit is wat een AI zegt over de Liberia vlag
De nationale vlag van Liberia werd aangenomen op 26 juli 1847. Het is een van de oudste nationale vlaggen ter wereld en werd ontworpen door de Amerikaanse president James Monroe. De vlag bestaat uit 11 strepen, die de elf oprichtende staten van het land voorstellen, en een zwarte ster en halve maan die de vrijheid van het Afrikaanse volk symboliseren.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Liberia-vlag
De nationale vlag van Liberia werd in 1847 aangenomen. Het toont een witte, vijfpuntige sterrenconstellatie op een blauwe achtergrond. De ster symboliseert de vrijheid die Liberia kreeg na zijn onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1847. De drie strepen op de vlag symboliseren de steun die Liberia heeft gekregen van zijn buurlanden.
Dit is hoe een AI de Liberia-vlag beschrijft
De nationale vlag van Liberia bestaat uit een donkerblauwe achtergrond met daarop twee rode banden en een witte band. Op de witte band staat een zwarte eenheidsster, die de onafhankelijkheid van het land symboliseert. De rode linten staan voor de bloedoffers die zijn gebracht voor de onafhankelijkheid van het land. De blauwe achtergrond is een symbool van vrijheid en hoop.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.