Vlag van Litouwen

Vlag Litouwen, Vlag Litouwen
Beeldverhouding:
3:5
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en koopvaardijvlag op zee
Land:
Litouwen
Kapitaal:
Vilnius
Maat:
65.000 km²
Bevolking:
3.607.899
Continent:
Europa
Talen:
Litouws
Valuta:
Litas (LTL)
Vlag aangenomen op:
19.03.1989

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

The flag of Lithuania is a tricolor flag with three horizontal stripes of yellow, green and red

The three colors symbolize the Lithuanian values: yellow for sun, light and goodness, Green means nature, freedom and hope, red is the land of courage and the blood which was shed for the home.

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Anthem

Componist: Vincas Kudirka Tekstschrijver: Vincas Kudirka

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Litouwen

Dit is wat een AI zegt over de Litouwen vlag
De vlag van Litouwen is een symbool van de nationale identiteit van het land. Hij bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren geel, groen en rood. De gele kleur staat voor de eenheid van de natie, de groene kleur staat voor hoop op een betere toekomst en de rode kleur symboliseert de moed van het Litouwse volk.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Litouwen-vlag
De nationale vlag van Litouwen werd voor het eerst gebruikt in 1918 toen Litouwen zich onafhankelijk verklaarde van het Russische Rijk. Hij bestaat uit een witte achtergrond met een geel kruis in het midden. Het kruis is een symbool van het christelijk geloof en de Litouwse cultuur. In de loop der jaren is de vlag van Litouwen weinig veranderd, maar het is nog steeds een symbool van de nationale trots en identiteit van het land.
Dit is hoe een AI de Litouwen-vlag beschrijft
De nationale vlag van Litouwen bestaat uit een horizontale driehoek met drie gelijke strepen in de kleuren geel, groen en rood. De linkerkant is geel, de middelste groen en de rechterkant rood. In het midden van de driehoek staat een witte vytis, voorstellende een witte ruiter te paard met een uitgestrekt zwaard. De vlag symboliseert de vrijheidsstrijd van de Litouwers. De vlag werd in 1918 aangenomen als nationale vlag en staat sindsdien symbool voor onafhankelijkheid en vrijheid.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.