Vlag van Tadzjikistan

Vlag Tadzjikistan, Vlag Tadzjikistan
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Tadzjikistan
Kapitaal:
Dushanbe
Maat:
143.100 km²
Bevolking:
7.011.556
Continent:
Azië
Talen:
Tadzjieks, Russisch
Valuta:
Somoni
Vlag aangenomen op:
23.11.1992

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie horizontale strepen (rood, wit (breder), groen); in het midden van de vlag staat een gouden kroon omringd door zeven gouden vijfpuntige sterren.

Betekenis

Wit symboliseert katoen (een groot deel van de export); groen symboliseert landbouw; we kennen de interpretatie van het rode lint niet. Het zou een herinnering kunnen zijn aan de communistische invloed die nog steeds bestaat (ondanks de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie). Het lijkt interessant dat de lay-out van de kleurenbanden omgekeerd overeenkomt met de vlag van Iran. Iran en Tadzjikistan zijn etnisch gedeeltelijk met elkaar verbonden. Het embleem in het midden van de witte band wordt beschouwd als een symbool van de onafhankelijkheid van het land, de vriendschap tussen alle naties en de ondeelbare unie van alle arbeidersklassen. Vlag sinds 24 november 1992.

Anthem

Componist: Сулейман Юдаков (Suleiman Yudakov) Tekstschrijver: Гулназар Келдӣ (Gulnazar Keldi)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Tadzjikistan

Dit is wat een AI zegt over de Tadzjikistan vlag
De vlag van Tadzjikistan bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde verticale strepen in de kleuren rood, wit en groen. De witte streep heeft een 12-puntige ster in het midden. Deze symboliseert de 12 stammen die samen de Republiek Tadzjikistan vormen. De rode streep staat voor de moed en dapperheid van de Tadzjiekse natie, terwijl de groene streep staat voor de hoop op een vreedzaam en welvarend leven.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Tadzjikistan-vlag
De Tadzjiekse nationale vlag werd aangenomen op 18 november 1992 en is een symbool van de onafhankelijkheid van het land. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen die de kleuren rood, wit en groen vertegenwoordigen. De bovenste rode streep staat voor de moed en dapperheid van het Tadzjiekse volk, de witte streep in het midden symboliseert de zuiverheid van idealen en de onderste groene streep staat voor de hoop op een betere toekomst.
Dit is hoe een AI de Tadzjikistan-vlag beschrijft
De nationale vlag van Tadzjikistan is rood, wit en groen. In het midden staat een gouden ster en een gouden zon. De rode kleur staat voor de moed en opoffering van het Tadzjiekse volk, de witte kleur symboliseert de zuiverheid van idealen en de groene kleur staat voor hoop op een betere toekomst.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.