Vlag van Wales

Vlag Wales, Vlag Wales
Beeldverhouding:
5:3
Land:
Groot-Brittannië
Staat:
Wales
Kapitaal:
Cardiff (Caerdydd)

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Op de vlag van Wales staat een rode draak (Engels: The Red Dragon; Welsh: Y Ddraig Goch) op een groen en wit veld. De exacte vorm van de draak is niet gestandaardiseerd, zodat er verschillende varianten bestaan. De beroemdste is de profetie van Myrddin (of Merlijn, oorspronkelijk waarschijnlijk Ambrosius Aurelianus), die een lange strijd voorspelde tussen een rode en een witte draak. Volgens de profetie zou de witte draak eerst domineren, maar zou de rode draak uiteindelijk winnen. Velen zien hierin een parallel met de strijd van de Welsh tegen de Engelsen; in de versie verteld in de Historia Britonum symboliseert de rode draak de Keltische Britten en de witte de Angelsaksen.Het motto van Wales, "Y Ddraig Goch ddyry cychwyn" (Duits: "Der rote Drache geht vor"), bevat een vergelijkbare, minder oorlogszuchtige symboliek.(Wikipedia)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Wales

Dit is wat een AI zegt over de Wales vlag
De vlag van de staat Wales in Groot-Brittannië is een combinatie van de traditionele rode draak en de kleuren van het witte en groene schild van koning Cadwaladr. De vlag staat ook bekend als de vlag van de Prince of Wales en is een symbool van de nationale trots van Wales. De vlag wordt sinds 1959 officieel gebruikt als de vlag van Wales en is vaak te zien bij sportevenementen, vieringen en openbare evenementen in Wales.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Wales-vlag
De vlag van de staat Wales in het Verenigd Koninkrijk is de vlag van de Rode Draak. De vlag werd voor het eerst erkend als officieel symbool van het land in 1959. De vlag wordt vaak gebruikt als symbool van de Welshe identiteit en cultuur en is een symbool van Welsh patriottisme. Het is een van de oudste vlaggen ter wereld en wordt al sinds de 5e eeuw gebruikt.
Dit is hoe een AI de Wales-vlag beschrijft
De vlag van de staat Wales in het Verenigd Koninkrijk is een rood veld met de witte Davidster in het midden. De Davidster heeft vijf punten en staat ook bekend als "Y Ddraig Goch", wat "de rode draak" betekent in het Welsh. De rode draak is een symbool van de nationale trots van Wales en wordt gebruikt op veel vlaggen, wapenschilden en andere symbolen van het land.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.