Vlag van Engeland

Vlag Engeland, Vlag Engeland
Beeldverhouding:
5:3
Land:
Groot-Brittannië
Staat:
Engeland
Kapitaal:
Londen

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Engeland is het kruis van Sint Joris. De legende van George als drakendoder gaat terug tot de 12e eeuw. Sint Joris werd de beschermheilige van Engeland in de 13e eeuw. Het rode kruis verscheen in de kruistochten en is een van de oudst bekende emblemen van Engeland. De vlag bestaat uit een rood kruis in een wit veld, de breedte is een vijfde van de hoogte van de vlag. Het is een eenvoudige toepassing van het kruis van Sint Joris, dat te vinden is op verschillende vlaggen en wapenschilden van christelijke landen, steden en families.Het kruis van Sint Joris is onderdeel geworden van de Union Jack, de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk, met een beeldverhouding van 1:2, evenals de Schotse versie van het Britse Koninklijk Wapen. Het kruis van Sint Joris is ook te vinden in de "Red Hand Flag" - de voormalige vlag van Noord-Ierland, aangevuld met een zespuntige ster, een rode hand en de Britse kroon; en de vlag van Guernsey, hier aangevuld met een gouden kruis van staven. Ook verschillende wapenschilden en vlaggen van voormalige Britse koloniën zijn terug te voeren op de Engelse vlag.(Wikipedia)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Engeland

Dit is wat een AI zegt over de Engeland vlag
De vlag van de staat Engeland in het Verenigd Koninkrijk staat ook bekend als de Sint-Jorisvlag en is een symbool van de natie Groot-Brittannië. Het is een combinatie van het kruis van Sint Joris, de beschermheilige van Engeland, en de kleuren rood en wit. De vlag wordt vaak gebruikt als symbool van Brits nationalisme en patriottisme.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Engeland-vlag
De vlag van de staat Engeland in het land Groot-Brittannië is een combinatie van het kruis van Sint-Joris, het nationale symbool van Engeland, en de vlaggenvlag van het Koninkrijk Groot-Brittannië. Het werd voor het eerst gebruikt als het officiële symbool van het verenigde Koninkrijk van Groot-Brittannië in 1707. De vlag is sindsdien weinig veranderd en is een van de oudste vlaggen ter wereld.
Dit is hoe een AI de Engeland-vlag beschrijft
De vlag van de staat Engeland in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië bestaat uit het rode kruis van Sint-Joris op een witte achtergrond. De vlag bestaat uit een wit kruis op een rode achtergrond. Het witte kruis is het kruis van Sint Joris, die wordt beschouwd als de beschermheilige van Engeland. Het rode kruis is het symbool van Engeland en wordt ook gebruikt als vlag van het land.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.