Vlag van Augsburg

Vlag Augsburg, Vlag Augsburg
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Burgervlag
Land:
Duitsland
Staat:
Beieren
Maat:
147 km²
Bevolking:
297.000

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Augsburg is een driekleur in rood, groen en wit. Dit zijn ook de kleuren van de stad.

In het midden staat het wapen, dat een groene pijnboompit op een groen kapiteel (bovenste deel van de zuil) laat zien.

Het wapen wordt officieel beschreven als:

In een schild gedeeld door rood en zilver een groene pijnboompit op een gouden kapiteel.

In de loop der tijd is de "gouden hoofdstad" een groene hoofdstad geworden.

Interessante bezienswaardigheden in Ausburg zijn de Fuggerei, de botanische tuin en de Augsburger Puppenkist.

Toevoegingen van Wikipedia:

Het oudste verifieerbare stadszegel van Augsburg uit 1237 toont een stadspoort met twee torens, een ommuring met kantelen en een ster erboven. In de poort staat een levensboom en vanaf 1260 een druiventros op een voet, waarschijnlijk een verwijzing naar de naam van de stad "Augster", die staat voor een druivensoort.

In de 15e eeuw wordt een groene druif afgebeeld in een rood-wit schild, wat verandert na de ontdekking van een dennenappel (waarschijnlijk de top van een Romeins graf) in 1467: Sindsdien wordt in plaats van de druif een pijnboompit afgebeeld. Het hoofd op het kapiteel is gedocumenteerd sinds 1521, de muurkroon pas sinds 1811. De betekenis van deze symbolen is niet duidelijk. De kleuren van de stad zijn bekend sinds 1372. Ter gelegenheid van de viering van het 2000-jarig bestaan in 1985 werd het wapen opnieuw ontworpen om de smaak van de tijd te weerspiegelen.

De pijnboompit, een gestileerde dennenappel, was het veldembleem van het Romeinse legioen in het Romeinse kamp en werd het symbool van de latere Romeinse hoofdstad van de provincie Raetia. Tot op de dag van vandaag is de pijnboompit te vinden op talloze gebouwen en muren in de stad als teken van de waardigheid van Augsburg.

De pijnboompit staat in een rood-wit gespleten schild, dat terug te voeren is op het vaandel van de bisschop van Augsburg en het hoge kapittel. Hier werden, net als bij de oude insignes van het hertogdom Zwaben, de kleuren rood en wit gedragen.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Augsburg

Dit is wat een AI zegt over de Augsburg vlag
De vlag van de stad Augsburg is een symbool van de geschiedenis en cultuur van de stad. Het is een combinatie van blauw en rood, die teruggaat op de kleuren van de Beierse vlag. De vlag wordt al sinds de 19e eeuw gebruikt en vertegenwoordigt het stadswapen van Augsburg.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Augsburg-vlag
De vlag van de stad Augsburg is een wit met blauwe streep die voor het eerst in 1277 in de stad werd gebruikt. De vlag symboliseert de band tussen de burgerij en de adel. De vlag is ook een symbool van de eenheid van de Beierse staat. De vlag wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in Augsburg en staat symbool voor de trots en eenheid van de stad.
Dit is hoe een AI de Augsburg-vlag beschrijft
De vlag van de stad Augsburg in de deelstaat Beieren, Duitsland, bestaat uit een witte achtergrond met in het midden een rood kruis in een gouden kader. Het kruis staat symbool voor Sint-Joris, die wordt beschouwd als de beschermheilige van de stad Augsburg. De gouden kleur van het kader symboliseert de rijkdom van de stad.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.