Vlag van Fürth

Vlag Fürth, Vlag Fürth
Beeldverhouding:
3:5
Vexillologisch symbool:
Burgervlag
Land:
Duitsland
Staat:
Beieren
Maat:
63 km²
Bevolking:
129.000

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Fürth is witgroen en heeft in het midden het wapen van de stad.

Het wapen toont een groen klavertje drie, symbool voor de drievoudige heerschappij (ca. 1400-1792) van de markgraven van Brandenburg-Ansbach, de keizerstad Neurenberg en het domkapittel van Bamberg.

Officieel luidt het wapen

"In zilver een driebladige groene klaver. Het driebladige klavertje verscheen voor het eerst in de stadszegels in 1562, toen het werd vastgehouden door een hand die door twee sikkels werd verwijderd."

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Fürth

Dit is wat een AI zegt over de Fürth vlag
De vlag van de stad Fürth in de Duitse deelstaat Beieren is een symbool van de geschiedenis en identiteit van de stad. Ze vertegenwoordigt de samenhang van de inwoners van Fürth en hun gehechtheid aan hun thuisland. De vlag is een symbool van de eenheid van de stad en haar inwoners.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Fürth-vlag
De vlag van de stad Fürth in de deelstaat Beieren staat symbool voor de lange en trotse geschiedenis van de stad. De vlag bestaat uit een wit kruis op een rode achtergrond, een symbool voor de bisschop van Bamberg, die in de middeleeuwen over de stad heerste. In 1622 werd de vlag officieel erkend en is tot op de dag van vandaag het symbool van de stad Fürth.
Dit is hoe een AI de Fürth-vlag beschrijft
De vlag van de stad Fürth in de Duitse deelstaat Beieren bestaat uit een witte rechthoekige achtergrond met een rode balk in het midden. De rode balk staat in het midden van de witte achtergrond en in het midden staat het zwarte wapen van Fürth. Het wapen bestaat uit een zwarte adelaar op een gouden schild. De adelaar draagt een gouden zwaard in zijn hoektanden en een gouden scepter in zijn rechterhand.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.