Vlag van Steiermark (dienstvlag)

Vlag Steiermark (dienstvlag), Vlag Steiermark (dienstvlag)
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Steiermark (dienstvlag)

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Stiermarken heeft twee horizontale strepen, wit en groen. In het midden staat een wapenschild met een groene achtergrond en een zilveren panter. Boven het wapen staat een koninklijke rood-witte kroon met een kruis.

De kleuren groen en wit zijn afgeleid van het wapenschild. Het groene schild met de zilveren panter dateert uit de 13e eeuw. Hierop staat een kroon en een prinselijke hoed. Vanaf de 19e eeuw tot 1960 werd de vlag gebruikt met een omgekeerde kleurenvolgorde.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Steiermark (dienstvlag)

Dit is wat een AI zegt over de Steiermark (dienstvlag) vlag
De vlag van de provincie Stiermarken in Oostenrijk is een dienstvlag die wordt gebruikt als officieel symbool van Stiermarken. De vlag bestaat uit een wit veld met daarop een rood kruis. Bovenop het kruis staat een zwart schild met een gouden leeuw die het wapen van Stiermarken voorstelt. De vlag is een symbool van de solidariteit van Stiermarken met Oostenrijk en vertegenwoordigt de eenheid en samenhang van het Stiermarkse volk.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Steiermark (dienstvlag)-vlag
De vlag van de provincie Stiermarken is in gebruik sinds 1836. Hij bestaat uit een donkerblauw veld met een wit kruis omringd door vier gouden sterren. Het witte kruis staat symbool voor de christelijke traditie van Stiermarken. De vier gouden sterren symboliseren de vier districten van de provincie Stiermarken. De vlag wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als dienstvlag in de provincie Oostenrijk.
Dit is hoe een AI de Steiermark (dienstvlag)-vlag beschrijft
De vlag van de provincie Stiermarken in Oostenrijk is een dienstvlag. Hij bestaat uit twee verticale strepen van gelijke grootte in de kleuren rood en wit. In het midden staat het wapen van Stiermarken, bestaande uit een gouden schild met een rode panter en een zilveren toren.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.