Vlag van Tirol

Vlag Tirol, Vlag Tirol
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Tirol

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Tirol heeft twee horizontale strepen, wit en rood.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Tirol

Dit is wat een AI zegt over de Tirol vlag
De vlag van de deelstaat Tirol is een symbool van regionaal patriottisme en verbondenheid met Oostenrijk. Hij bestaat uit de kleuren wit en rood, die ook de kleuren van de Oostenrijkse vlag zijn. De vlag van de provincie Tirol wordt ook wel de "Tiroolse vlag" genoemd en wordt vaak gebruikt bij regionale evenementen en vieringen.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Tirol-vlag
De vlag van de deelstaat Tirol is een combinatie van de vlag van het land Oostenrijk en de vlag van Tirol. De vlag werd in 1919 ingevoerd nadat Tirol deel was gaan uitmaken van de nieuw opgerichte deelstaat Oostenrijk. De vlag bestaat uit drie strepen, een witte bovenaan, een rode in het midden en een blauwe onderaan. Elke streep symboliseert een van de drie regio's waaruit Tirol bestaat.
Dit is hoe een AI de Tirol-vlag beschrijft
De vlag van de provincie Tirol in Oostenrijk bestaat uit een witte achtergrond en een rode balk die de bovenste helft van de vlag beslaat. De rode balk is versierd met een gouden gemskop. De gemskop is een symbool van Tirol en staat voor de alpiene cultuur en de bergwereld. Het onderste deel van de vlag is een gouden driehoek, die herinnert aan de oude heerschappij van het Huis Habsburg.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.