Vlag van Salzburg (dienstvlag)

Vlag Salzburg (dienstvlag), Vlag Salzburg (dienstvlag)
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Salzburg (dienstvlag)

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Salzburg heeft twee horizontale strepen: rood aan de bovenkant en wit aan de onderkant. In het midden staat een wapenschild met een koninklijke kroon erboven. Links van het wapen staat een zwarte leeuw op een gele achtergrond en rechts drie horizontale strepen, rood-wit-rood.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Salzburg (dienstvlag)

Dit is wat een AI zegt over de Salzburg (dienstvlag) vlag
De vlag van de deelstaat Salzburg is een dienstvlag van de deelstaat Oostenrijk. Het is een variant van de Oostenrijkse nationale vlag met een wit schild met een rood kruis. Het schild wordt bekroond door een gouden adelaar met een rood hart eronder. Het is een symbool van de solidariteit van de provincie Salzburg met Oostenrijk. De vlag wordt voornamelijk gebruikt bij officiële evenementen en in staatsgebouwen in Salzburg.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Salzburg (dienstvlag)-vlag
De vlag van de deelstaat Salzburg is een symbool van loyaliteit en patriottisme. De vlag werd ingevoerd op 1 augustus 1977 en bestaat uit een wit veld met een rode balk in het midden. De balk symboliseert de vesting Hohensalzburg, die een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van Salzburg. Het onderste wit symboliseert de sneeuw van de Alpen en de bovenste kleur staat voor de kleur van de vlag van de deelstaat Salzburg.
Dit is hoe een AI de Salzburg (dienstvlag)-vlag beschrijft
De vlag van de provincie Salzburg in Oostenrijk is een wit veld met een zwarte balk in de linkerbovenhoek. De balk wordt bekroond door een rood kruis dat zich over het hele veld uitstrekt. De zwarte balk symboliseert de geschiedenis van de provincie, terwijl het rode kruis een symbool is van verbondenheid met het christelijke geloof. Het witte veld symboliseert de zuiverheid van de provincie Salzburg.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.