Vlag van Neder-Oostenrijk

Vlag Neder-Oostenrijk, Vlag Neder-Oostenrijk
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Neder-Oostenrijk
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Neder-Oostenrijk bestaat uit twee overlangse strepen: blauw boven en geel onder.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Neder-Oostenrijk

Dit is wat een AI zegt over de Neder-Oostenrijk vlag
De vlag van de deelstaat Neder-Oostenrijk is een variant van de Oostenrijkse nationale vlag. Hij bestaat uit rood en wit, die de kleuren van het Oostenrijkse federale wapen symboliseren. De vlag van de deelstaat Neder-Oostenrijk bevat een heraldisch wapen dat het wapen van het voormalige hertogdom Neder-Oostenrijk voorstelt.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Neder-Oostenrijk-vlag
De vlag van de provincie Neder-Oostenrijk werd voor het eerst gebruikt in 1868. Hij bestaat uit een rood veld versierd met een gouden adelaar, het wapen van de provincie Neder-Oostenrijk. Sinds 2017 wordt de vlag officieel gebruikt als vlag van de deelstaat Neder-Oostenrijk.
Dit is hoe een AI de Neder-Oostenrijk-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Neder-Oostenrijk in het land Oostenrijk bestaat uit een wit bovenste derde en een rood onderste derde. In het witte bovenste derde staat een rood, vijfpuntig kruis, dat doet denken aan de vlag van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie. In het onderste rode derde staat een wit, zespuntig klaverblad, dat de provincie Neder-Oostenrijk symboliseert. De vlag van de provincie Neder-Oostenrijk is een combinatie van de symbolen van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie en de provincie Neder-Oostenrijk.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.