Vlag van Wenen (dienstvlag)

Vlag Wenen (dienstvlag), Vlag Wenen (dienstvlag)
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Wenen (dienstvlag)
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Wenen heeft twee horizontale strepen, rood en wit, en een wapenschild in het midden. Hierop zie je een zilveren kruis op een rode achtergrond.

De vlag van Wenen werd al in de 19e eeuw gebruikt. De kleuren zijn afgeleid van het nationale wapen, dat ook op de vlag staat afgebeeld. Het toont een zilveren kruis op een rode achtergrond.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Wenen (dienstvlag)

Dit is wat een AI zegt over de Wenen (dienstvlag) vlag
De vlag van de deelstaat Wenen is een officiële vlag van de deelstaat Oostenrijk. De vlag wordt gebruikt als dienstvlag en vertegenwoordigt de deelstaat Wenen. Het is een symbool van de autonomie van de federale staat.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Wenen (dienstvlag)-vlag
De vlag van de deelstaat Wenen werd ingevoerd in 1918 en is een combinatie van het Oostenrijkse federale wapen en het rode wapen van de stad Wenen. De vlag bestaat uit een witte achtergrond met het Oostenrijkse federale wapen in het midden en het rode wapen van de stad Wenen linksboven. De vlag is sindsdien het officiële symbool van de deelstaat Wenen.
Dit is hoe een AI de Wenen (dienstvlag)-vlag beschrijft
De vlag van de provincie Wenen is een rode vlag met een zwarte adelaar die een gouden kruis vasthoudt. De adelaar staat symbool voor de keizer van Oostenrijk. Het kruis staat voor het christelijk geloof. De rode achtergrond staat symbool voor moed en dapperheid.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.