Vlag van Burgenland (dienstvlag)

Vlag Burgenland (dienstvlag), Vlag Burgenland (dienstvlag)
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Burgenland (dienstvlag)

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Burgenland is rood aan de bovenkant en geel aan de onderkant. In het midden staat een wapenschild met een rode adelaar die op een rots zit, afgebeeld op een gouden achtergrond. Hij draagt een borstschild.

De kleuren van de twee strepen, rood en geel, zijn afgeleid van het wapen met een rode adelaar en een gouden achtergrond. De vlag werd al in de 19e eeuw gebruikt. Het wapen verenigt de belangrijke adellijke families van de regio.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Burgenland (dienstvlag)

Dit is wat een AI zegt over de Burgenland (dienstvlag) vlag
De vlag van de provincie Burgenland in Oostenrijk is een symbool van de autonomie van het land. Het is een combinatie van de kleuren rood, wit en blauw, die ook te vinden zijn op de Oostenrijkse nationale vlag. De vlag werd in 1947 goedgekeurd door de provinciale overheid en is sindsdien het officiële symbool van de provincie.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Burgenland (dienstvlag)-vlag
De officiële vlag van de Oostenrijkse deelstaat Burgenland werd ingevoerd op 1 april 1954 en bestaat uit een rode achtergrond met een gouden schild in het midden. Het schild is versierd met een zwarte adelaar die het gouden wapenschild van Burgenland vasthoudt. Het wapen symboliseert de samenhang en eenheid van de provincie.
Dit is hoe een AI de Burgenland (dienstvlag)-vlag beschrijft
De vlag van de provincie Burgenland in Oostenrijk bestaat uit twee horizontale strepen van gelijke grootte in de kleuren rood en wit. De bovenste streep is rood en de onderste wit. In het midden van de vlag staat een rood schild met daarop een wit kasteel met drie torens en een open poort. Het schild wordt omringd door een gouden band waarop de woorden "Burgenland" staan.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.