Vlag van Thüringen

Vlag Thüringen, Vlag Thüringen
Beeldverhouding:
1:2
Land:
Duitsland
Staat:
Thüringen

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Thüringen Flagge 150x250 cm

Thüringen Flagge 150x250 cm

22,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

De vlag van Thüringen bestaat uit twee horizontale strepen van wit (boven) en rood (onder). In het midden van de vlag staat een blauw wapenschild met een rood-wit gestreepte leeuw met een gouden kroon op zijn kop. Rondom de leeuw staan zes zeshoekige sterren.

Betekenis

De acht sterren staan voor de zeven kleine deelstaten die werden samengevoegd toen Thüringen werd gesticht; een andere ster staat voor de Pruisische gebieden. Het wapen werd nieuw ingevoerd in 1990 en is gebaseerd op het wapen van het Landgraafschap Thüringen van 1145 tot 1254.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Thüringen

Dit is wat een AI zegt over de Thüringen vlag
De vlag van de deelstaat Thüringen bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren zwart, rood en goud. De vlag werd op 12 april 1991 aangenomen als officiële vlag van de deelstaat. Het is een symbool van de eenheid en eenheid van Thüringen en vertegenwoordigt de deelstaatkleuren van de deelstaat.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Thüringen-vlag
De vlag van de deelstaat Thüringen werd voor het eerst gebruikt in 1952. Hij toont een wit kruis op een rode achtergrond, als symbool voor de vier traditionele deelstaten van de deelstaat Thüringen. De vlag werd licht gewijzigd in 1990 na de hereniging van Duitsland om de eenheid en saamhorigheid van de nieuwe deelstaten te symboliseren.
Dit is hoe een AI de Thüringen-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Thüringen in Duitsland is zwart-rood-goud. Hij bestaat uit een zwarte bovenstreep en een rode onderstreep, gescheiden door een gouden middenstreep. De gouden middenstreep is twee keer zo breed als de zwarte en rode zijden.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.