Vlag van Berlijn

Vlag Berlijn, Vlag Berlijn
Beeldverhouding:
3:5
Land:
Duitsland
Staat:
Berlijn

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

The flag of Berlin with the colors white and red shows the Berlin bear. It is managed with minor stylistic changes since 1911, Berlin 1913 and flew for the first time on the Red Town Hall.

According to the constitution of Berlin Berlin leads the flag with the colors of white and red and the bears. [1] is the ratio of width to length 3:5. The country's flag is divided into three vertical stripes. The two outer strips in red have one fifth of the width of the flag. The central white stripe has three fifths of the flag width. Inside there is the coat of arms figure that is slightly shifted to the bar. The coat of arms shows, without a shield framing is an upright-looking and left black bear with red claws and tongue. [2]

The bear is the heraldic animal of Berlin and appeared for the first time in 1280 on a seal of Berlin. Before the bear was the sole symbol but he had to prevail over several centuries against the Brandenburg eagle. The colors red and white symbolize the one hand the situation of Berlin in Brandenburg and the other the historical connection with Brandenburg, whose colors are red and white. Until April 1881, Berlin was part of the then province of Brandenburg.

De vlag van Berlijn is wit, met twee smalle horizontale strepen aan de boven- en onderkant. Het wapen in het midden is de Berlijnse beer met een kroon.

Betekenis

De Berlijnse vlag is afgeleid van de Brandenburgse vlag, alleen het wapen met de beer en de kroon zijn toegevoegd.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Berlijn

Dit is wat een AI zegt over de Berlijn vlag
De vlag van de deelstaat Berlijn is een officiële vlag van de deelstaat Duitsland. Het is een symbool voor de stad en de deelstaat Berlijn. De vlag wordt gebruikt als teken van respect en loyaliteit voor de deelstaat en zijn inwoners.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Berlijn-vlag
De vlag van de deelstaat Berlijn in Duitsland is een symbool van eenheid en vrijheid. Hij werd voor het eerst ontworpen in 1848 als de vlag van Pruisen. Sinds de hereniging van Duitsland in 1990 is de vlag van de deelstaat Berlijn de officiële vlag van het land. Hij bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke grootte in de kleuren zwart, rood en goud.
Dit is hoe een AI de Berlijn-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Berlijn in Duitsland is een zwart-wit-rode vlag. De bovenste streep is zwart, de middelste wit en de onderste rood. Op de linkerbovenrand staat een gouden Brandenburgs wapenschild. Het bestaat uit een zwarte adelaar tronend op een groen schild.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.