Vlag van Baden-Württemberg

Vlag Baden-Württemberg, Vlag Baden-Württemberg
Beeldverhouding:
3:5
Land:
Duitsland
Staat:
Baden-Württemberg
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

De vlag van Baden-Württemberg bestaat uit twee horizontale strepen. De bovenste is zwart, de onderste geel. In het midden staat het wapen van Baden-Württemberg in de vorm van drie leeuwen.

Betekenis

De vlag werd geïntroduceerd in 1951. Het geel-zwart toont de samenvoeging van de oude deelstaten Baden (geel-rood) en Württemberg (zwart-rood).

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Baden-Württemberg

Dit is wat een AI zegt over de Baden-Württemberg vlag
De vlag van de deelstaat Baden-Württemberg is een symbool van de eenheid van de deelstaat. Hij staat voor de samenwerking en samenhang van de mensen in de deelstaat. De vlag is een symbool van solidariteit en respect voor alle inwoners van Baden-Württemberg.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Baden-Württemberg-vlag
De vlag van de deelstaat Baden-Württemberg bestaat uit een zwart-rood-gouden driehoek en werd voor het eerst ingevoerd in 1951. Het is een variatie op de kleuren van het Duitse Rijk, die in de 19e eeuw als nationale vlag werd gebruikt. Sinds 1952 is de vlag van de deelstaat Baden-Württemberg het officiële symbool van de regio en wordt hij gehesen op openbare gebouwen en instellingen.
Dit is hoe een AI de Baden-Württemberg-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Baden-Württemberg in Duitsland is zwart-rood-geel. Hij bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren zwart, rood en geel. De bovenste streep is zwart, de middelste rood en de onderste geel.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.