Vlag van Sleeswijk-Holstein

Vlag Sleeswijk-Holstein, Vlag Sleeswijk-Holstein
Beeldverhouding:
3:5
Land:
Duitsland
Staat:
Sleeswijk-Holstein
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Sleeswijk-Holstein bestaat uit drie horizontale strepen van blauw, wit en rood, met in het midden een wapenschild met links twee blauwe leeuwen op een gele achtergrond en rechts een witte veelhoek op een rode achtergrond.

De kleuren van de vlag van Sleeswijk-Holstein zijn afgeleid van de oude hertogdommen Sleeswijk (blauw-geel) en Holstein (wit-rood). Het wapen toont de oude symbolen voor Sleeswijk (de twee blauwe leeuwen op een gele achtergrond) en voor Holstein (de witte veelhoek op een rode achtergrond).

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Sleeswijk-Holstein

Dit is wat een AI zegt over de Sleeswijk-Holstein vlag
De vlag van Sleeswijk-Holstein is de officiële vlag van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. De vlag werd ingevoerd op 23 april 1958 en is een combinatie van twee verschillende vlaggen. De bovenste vlag is het wapen van Sleeswijk-Holstein, terwijl de onderste vlag de kleuren van de deelstaat weergeeft. De vlag wordt ook wel de "vlag van Sleeswijk-Holstein" genoemd.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Sleeswijk-Holstein-vlag
De vlag van de deelstaat Sleeswijk-Holstein is een symbool van de eenheid van de deelstaat. De vlag werd ingevoerd in 1843 en bestaat uit een wit kruis op een rode achtergrond. De kleuren rood en wit zijn de traditionele kleuren van de deelstaat en staan voor de saamhorigheid van de mensen in Sleeswijk-Holstein. Het witte kruis op een rode achtergrond is een verwijzing naar het wapen van de deelstaat, dat bestaat uit een zwart kruis op een witte achtergrond.
Dit is hoe een AI de Sleeswijk-Holstein-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland bestaat uit een wit veld dat wordt doorkruist door een smalle rode streep. Het bovenste deel van het witte veld wordt doorkruist door een zwarte balk met daarop het zwarte wapen van Sleeswijk-Holstein. Het onderste deel van het witte veld wordt omlijst door een gouden streep. De gouden streep bevat een blauwe zespuntige ster. De vlag is een symbool van de trotse deelstaat Sleeswijk-Holstein in Duitsland. Hij wordt vaak gehesen bij officiële gelegenheden en vieringen.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.