Vlag van Stuttgart

Vlag Stuttgart, Vlag Stuttgart
Beeldverhouding:
3:5
Land:
Duitsland
Staat:
Baden-Württemberg
Maat:
207 km²
Bevolking:
626.000

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Stuttgart toont het wapen van de stad op een zwart met gouden vlaggenband.

Het wapen toont de "Stuttgarter Rössle", een rijzend zwart paard op een gouden achtergrond. Het paard gaat terug naar de voormalige stoeterij. In de loop der tijd is de afbeelding van het paard verschillende keren veranderd.

Stuttgart staat bekend om het Nieuwe Paleis, als de thuisbasis van Mercedes en Porsche (Zuffenhausen) en het naburige Cannenstatter Wasen.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Stuttgart

Dit is wat een AI zegt over de Stuttgart vlag
De vlag van de stad Stuttgart is een wit vierkant met een gouden stadswapen in het midden. De vlag werd officieel ingevoerd in 1971 en staat symbool voor de stad en haar inwoners. Het wapen staat symbool voor de lange en rijke geschiedenis en cultuur van de stad en vertegenwoordigt de eenheid en solidariteit van haar burgers.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Stuttgart-vlag
De vlag van de stad Stuttgart werd voor het eerst gebruikt in 1871. Hij bestaat uit twee zwarte en gouden strepen met een rood wapenschild in het midden. Sinds 2014 is de vlag officieel erkend als de vlag van de stad.
Dit is hoe een AI de Stuttgart-vlag beschrijft
De vlag van de stad Stuttgart in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is zwart-rood-goud. Hij bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke grootte, waarvan de bovenste en onderste zwart zijn en de middelste rood-goud. De kleuren zwart, rood en goud symboliseren de eenheid van Duitsland.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.