Vlag van Libanon

Vlag Libanon, Vlag Libanon
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Libanon
Kapitaal:
Beiroet
Maat:
10.452 km²
Bevolking:
3.777.218
Continent:
Azië
Talen:
Arabisch, Frans toegelaten als nieuwe officiële taal
Valuta:
Libanees pond (LBP)
Vlag aangenomen op:
06.12.1943

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Libanon Flagge 90x150 cm

Libanon Flagge 90x150 cm

9,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie horizontale strepen (rood, wit in dubbele hoogte, rood) met een groene cederboom in het midden van de witte streep.

Betekenis

De twee rode banden symboliseren de offers van het volk in de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid; wit symboliseert vrede. De groene boom in het midden van de vlag is de 'Cederboom van Libanon', een symbool van dit land sinds de tijd van koning Salomo zo'n 2000 jaar geleden. De cederboom symboliseert gelukzaligheid, voorspoed, heiligheid, eeuwigheid en kracht.

Anthem

Componist: واضح صبرا‎ (Wadih Sabra) Tekstschrijver: رشيد نخلة (Rachid Nakhlé)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Libanon

Dit is wat een AI zegt over de Libanon vlag
De vlag van Libanon bestaat uit twee horizontale strepen van gelijke grootte in de kleuren rood en wit, gescheiden door een embleem van groene cedertakken in het midden. De rode streep staat voor de bloedoffers die zijn gebracht in de strijd voor de onafhankelijkheid van het land. De witte streep symboliseert de zuiverheid van het Libanese volk. Het embleem van de groene cedertak is een symbool van het land en wordt gezien als een teken van vrede en onafhankelijkheid.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Libanon-vlag
De Libanese nationale vlag werd geïntroduceerd in 1943 en bestaat uit een witte band omringd door twee rode strepen van gelijke breedte. De witte en rode strepen symboliseren de verschillende religieuze groepen in Libanon. De witte streep vertegenwoordigt de christelijke bevolking en de rode streep de moslimbevolking. In het midden van de vlag staat een groene cedertak, die de band met de oude Libanese cultuur symboliseert.
Dit is hoe een AI de Libanon-vlag beschrijft
De nationale vlag van Libanon bestaat uit twee gelijk verdeelde horizontale strepen in de kleuren rood en wit. De bovenste streep is rood en de onderste wit. In het midden van de vlag staat een groen cederwapen. Dit wapen symboliseert de kracht en onafhankelijkheid van Libanon.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.