Vlag van Bahrein

Vlag Bahrein, Vlag Bahrein
Beeldverhouding:
3:5
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Bahrein
Kapitaal:
Manama
Maat:
710 km²
Bevolking:
677.886
Continent:
Azië
Talen:
Arabisch, Engels als zakelijke taal
Valuta:
Bahreinse dinar (BHD)
Vlag aangenomen op:
16.02.2002

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

Rood is een vlaggenkleur met een grote traditie en wijdverspreid gebruik in de regio van de Indische Oceaan, van de kusten van Arabië tot Zanzibar en de Malediven. Het heeft een nauwe relatie met de islam, want rood is de kleur van: 1.) de Sharifs van Mekka, 2.) de Kharijieten en Ibadieten, en 3.) de afstammelingen van kalief Ali. Vóór 1915 gebruikten veel Arabische landen een effen rode vlag. In 1820 ondertekenden enkele emiraten in het gebied rond de Perzische Golf een Algemeen Maritiem Verdrag met Groot-Brittannië, dat bedoeld was om piraterij in de regio een halt toe te roepen. Als teken van acceptatie voegden veel Arabische emiraten een witte streep toe aan hun traditionele rode vlaggen, of vulden andere witte structuren, randen, enz. aan. Zo droeg de vlag van Bahrein ook een witte streep in de rode vlag bij de vlaggenstok. De huidige vlag van Bahrein werd waarschijnlijk in 1932 ingevoerd. Het rode vlaggendoek werd van de witte streep gescheiden door een zigzaglijn, maar naar verluidt wordt de oude versie nog steeds af en toe gebruikt. Deze vlag werd op 22.02.2002 licht gewijzigd. Het aantal witte tanden in de vlag werd teruggebracht van acht naar vijf.

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Rood met een witte band of vijf witte tanden die aan de linkerkant naar rechts wijzen.

Betekenis

De witte band dateert uit 1820, toen de staten van de Perzische Golf, vroeger berucht als de 'Piratenkust', onderling een maritieme overeenkomst sloten en daarom witte componenten aan hun vlaggen toevoegden. De vlaggen werden pas in 1932 aan de band toegevoegd. De vijf tanden staan voor de vijf zuilen van de Islam. Het ontwerp van de vlag van Qatar lijkt er sterk op, maar de vlag heeft meer vlaggen en is roodbruin of kastanjebruin vergeleken met het ('Britse') rood in de vlag van Bahrein. De kleuren rood en wit zijn traditionele kleuren van de Golfstaten.

Anthem

Componist: n/a Tekstschrijver: n/a

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Bahrein

Dit is wat een AI zegt over de Bahrein vlag
De vlag van Bahrein is een vierkante vlag die bestaat uit een witte streep en twee zwarte strepen. De witte streep symboliseert de religieuze band tussen het islamitische geloof en de natie. De zwarte streep vertegenwoordigt het verleden van de natie en de band met Arabische landen. De vlag werd in 2002 officieel uitgeroepen tot nationale vlag. Het is een symbool van de eenheid en samenhang van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Bahrein-vlag
De nationale vlag van Bahrein werd officieel ingevoerd in 1932 en bestaat uit een witte driehoek op een rode achtergrond, verdeeld door twee strepen in zwart en wit. De witte driehoek vertegenwoordigt de oude geschiedenis van het land en de twee zwarte en witte strepen symboliseren de alliantie tussen het soennitische en sjiitische deel van het land. De kleuren van de vlag maken ook deel uit van het wapen van het Koninkrijk Bahrein.
Dit is hoe een AI de Bahrein-vlag beschrijft
De nationale vlag van Bahrein is een horizontale vlag die bestaat uit een rode streep en twee witte strepen. De rode streep bevindt zich aan de bovenkant van de vlag en de twee witte strepen vormen de onderste helft. In het midden van de vlag staat een vijfpuntige witte ster omringd door een zwarte band. De ster staat voor de vijf zuilen van de islam en symboliseert de vijfzuilengemeenschap die de religie, taal, geschiedenis en cultuur van het land verenigt.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.