Vlag van Zuid-Afrika

Vlag Zuid-Afrika, Vlag Zuid-Afrika
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Civiele vlag en dienstvlag aan land, koopvaardijvlag en dienstvlag op zee
Land:
Zuid-Afrika
Kapitaal:
Pretoria
Maat:
1.223.201 km²
Bevolking:
42.718.530
Continent:
Afrika
Talen:
Alle 11 nationale talen zijn officiële talen: isi Zulu (22,9%), isi Xhosa (17,9%), Afrikaans (14,4%), sePedi (9,2%), Engels (8,6%), seTswana (8,2%), seSotho (7,7%), xiTsonga (4,4%), siSwati (2,5%), tshiVenda (2,2%), isiNdebele (1,5%), andere talen.
Valuta:
Rand (ZAR)
Vlag aangenomen op:
26.04.1994

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.
Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Twee horizontale strepen van gelijke breedte (rood, blauw), gescheiden door een centrale groene streep die een horizontale "Y" vormt in de richting van de vlaggenmast; de "Y" omsluit een zwarte gelijkzijdige driehoek met een gele omlijning; de overige buitenvlakken van de "Y" zijn wit omlijnd.

Anthem

Componist: Enoch Sontonga, Marthinus Lourens de Villiers Tekstschrijver: Enoch Sontonga, Cornelius Jacob Langenhoven

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Zuid-Afrika

Dit is wat een AI zegt over de Zuid-Afrika vlag
De vlag van Zuid-Afrika werd in 1994 geïntroduceerd en staat voor de verzoening tussen de verschillende etnische groepen van het land. Hij bestaat uit 6 verschillende kleuren die verschillende elementen van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis en cultuur vertegenwoordigen. De vlag is ontworpen door de Zuid-Afrikaanse ontwerper Fred Brownell.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Zuid-Afrika-vlag
De eerste nationale vlag van Zuid-Afrika werd geïntroduceerd in 1928 en bestond uit drie strepen in de kleuren rood, wit en blauw. De vlag werd in 1994 veranderd om het einde van het apartheidsregime te markeren. Sindsdien bestaat de vlag uit zes kleuren die de verschillende etnische groepen van het land vertegenwoordigen.
Dit is hoe een AI de Zuid-Afrika-vlag beschrijft
De nationale vlag van Zuid-Afrika bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren zwart, groen en goud. De bovenste streep is zwart, de middelste streep is groen en de onderste streep is goud. In het midden van de vlag staat een blauw Y-vormig symbool dat bestaat uit een zwarte driehoek en een rode band. Dit symbool staat voor de eenheid van de verschillende bevolkingsgroepen en de inzet voor vrede en verzoening.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.