Vlag van Ivano-Frankivsk

Vlag Ivano-Frankivsk, Vlag Ivano-Frankivsk
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oekraïne
Staat:
Ivano-Frankivsk
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Ivano-Frankivsk

Dit is wat een AI zegt over de Ivano-Frankivsk vlag
De vlag van de deelstaat Ivano-Frankivsk is een van de drie vlaggen die door de grondwet van Oekraïne worden erkend. De vlag symboliseert de historische en culturele wortels van de deelstaat en de eenheid van de Oekraïners. De kleuren van de vlag zijn blauw, geel en rood, die worden beschouwd als de kleuren van de Oekraïense nationale vlag.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Ivano-Frankivsk-vlag
De vlag van de deelstaat Ivano-Frankivsk in Oekraïne werd aangenomen op 15 maart 1992. Hij bestaat uit een blauwe cirkel die een gouden zon met acht gouden stralen voorstelt. De kleuren blauw en goud symboliseren de geschiedenis en cultuur van de deelstaat Ivano-Frankivsk.
Dit is hoe een AI de Ivano-Frankivsk-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Ivano-Frankivsk in Oekraïne bestaat uit twee horizontale strepen van gelijke grootte in wit en blauw. De bovenste streep is wit en de onderste streep is blauw. In het midden van de vlag staat een rood kruis. Het heeft een gouden rand en de vier uiteinden van het kruis zijn versierd met witte sterren. Het kruis is een symbool van het christelijk geloof en de witte sterren staan voor de vier historische regio's van het land.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.