Vlag van Cuba

Vlag Cuba, Vlag Cuba
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Cuba
Kapitaal:
Havana
Maat:
110.860 km²
Bevolking:
11.308.764
Continent:
Noord-Amerika, Midden-Amerika
Talen:
Spaans
Valuta:
Cubaanse Peso (CUP)
Vlag aangenomen op:
19.05.1902

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

The Cuban flag on 20 May 1902 officially launched. Since independence from Spain, this is the national flag of Cuba.

The Cuban flag consists of five equal horizontal stripes in blue and white. On the left side of the strips are covered by a red, isosceles triangle. In it a white, five-pointed star is shown, which is located in an imaginary circle whose center is located on the geometrical center of gravity of the triangle.

Vijf gelijke horizontale strepen (blauw afgewisseld met wit); rode driehoek aan de zijkant van de vlaggenmast met een witte ster in het midden.

Anthem

Componist: Pedro Figueredo Tekstschrijver: Pedro Figueredo

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Cuba

Dit is wat een AI zegt over de Cuba vlag
De nationale vlag van Cuba is een symbool van de revolutie en de bevrijdingsstrijd van het Cubaanse volk. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in blauw, wit en rood, die de Cubaanse nationale kleuren voorstellen. In het midden staat een witte vijfhoek met daarin een rood ster symbool, dat de Cubaanse Revolutie en de vijf helden die het land hebben bevrijd herdenkt.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Cuba-vlag
De Cubaanse nationale vlag werd geïntroduceerd op 20 mei 1902. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in blauw, wit en rood, die de Cubaanse revolutie en de vrijheidsbeweging voorstellen. De witte streep bevat een rode driehoek met een vijfpuntige ster die de vijf Cubaanse provincies voorstelt die deelnamen aan de revolutie.
Dit is hoe een AI de Cuba-vlag beschrijft
De nationale vlag van Cuba is een driekleurige banier met drie horizontale strepen van gelijke grootte. De bovenste streep is blauw, de middelste wit en de onderste rood. In de linkerbovenhoek van de vlag staat een witte driehoek met daarin een vijfpuntige rode ster. Deze sterren symboliseren de vijf stichters van de Republiek Cuba.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.