Vlag van Irak

Vlag Irak, Vlag Irak
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag op zee, dienstvlag en oorlogsvlag aan land
Land:
Irak
Kapitaal:
Bagdad
Maat:
437.393 km²
Bevolking:
25.374.691
Continent:
Azië
Talen:
Hoofdtaal Arabisch; Koerdisch is officieel de officiële taal in de noordelijke provincies.
Valuta:
Nieuwe Irakese Dinar (NID) (sinds 22 januari 2004)
Vlag aangenomen op:
21.01.2008

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie gelijke strepen (rood, wit, zwart) horizontaal gerangschikt, met drie groene vijfpuntige sterren op de witte streep; inscriptie "allahu akbar" ("God is groot") in groen Arabisch schrift (dit werd pas in 1991 toegevoegd tijdens de eerste Golfoorlog). Op het moment van dit verslag (mei 2004) is de voormalige dictatuur gevallen en wordt het land geleid door een overgangsregering. Een ontwerp voor een nieuwe vlag bestaat al, maar wordt door veel mensen in Irak bekritiseerd. Het valt nog te bezien welke nieuwe vlag uiteindelijk officieel zal worden bevestigd door de regering na de overgangsregering.

Anthem

Componist: محمد فليفل‎ (Mohammad Flayfel) Tekstschrijver: إبراهيم طوقان‎ (Ibrahim Touqan)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Irak

Dit is wat een AI zegt over de Irak vlag
De vlag van Irak bestaat uit drie verticale strepen in de kleuren zwart, wit en groen. De vlag werd in 2008 ingevoerd en symboliseert de hoop van het land op een vreedzame en stabiele toekomst. De vlag vertegenwoordigt ook de eenheid van het Iraakse volk en de diversiteit van zijn cultuur.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Irak-vlag
De nationale vlag van Irak is ontworpen in 2008 en staat symbool voor de eenheid van het land. Hij bestaat uit drie horizontale strepen in zwart, wit en rood, verbonden door een groene driehoek aan de linkerkant. In de groene driehoek staat een gele tak van de citroenboom, wat een verwijzing is naar de oude vlag van Irak die tussen 1932 en 1958 werd gebruikt.
Dit is hoe een AI de Irak-vlag beschrijft
De nationale vlag van Irak is een verticale driekleur van drie horizontale strepen van gelijke breedte in zwart, wit en rood. De bovenste streep is zwart, de middelste wit en de onderste rood. In het midden is een groene kern met daarin een zwarte driehoek van takken met een ster en een halve maan. De sikkel is in goud gezet en de ster heeft een zwart hart. De vlag symboliseert de trouw van Irak aan het islamitische geloof. Het staat ook voor de eenheid van de verschillende etnische groepen in het land. De vlag wordt sinds 2008 officieel gebruikt.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.