Vlag van Grenada

Vlag Grenada, Vlag Grenada
Beeldverhouding:
3:5
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag op het land
Land:
Grenada
Kapitaal:
St. George's
Maat:
344 km²
Bevolking:
89.357
Continent:
Noord-Amerika, Midden-Amerika
Talen:
Engels
Valuta:
Oost-Caribische dollar (XCD)
Vlag aangenomen op:
06.02.1974

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Rechthoek diagonaal verdeeld in twee gele driehoeken (boven- en onderkant) en groene driehoeken (op de vlaggenmast en aan de buitenkant), met een rode rand rond de vlag; in het midden is een rode schijf; op de schijf is een muskaatnoot (Grenada is de op één na grootste producent van muskaatnoot ter wereld); ook zeven sterren die de zeven administratieve districten voorstellen.

Anthem

Componist: Louis Arnold Masanto Tekstschrijver: Irva Merle Baptiste

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Grenada

Dit is wat een AI zegt over de Grenada vlag
De nationale vlag van Grenada bestaat uit een rode achtergrond met een gouden cirkel in het midden. De cirkel wordt omringd door een rode band die over de hele vlag loopt. De cirkel bevat een symbool van een rood kruis en een eikel. De vlag staat symbool voor de onafhankelijkheid en eenheid van het land. Het vertegenwoordigt ook de rijke cultuur en geschiedenis van Grenada.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Grenada-vlag
De nationale vlag van Grenada bestaat sinds 1974. Het is een symbool van de eenheid van het land en bestaat uit een rood kruis op een groene achtergrond. Het rode kruis symboliseert de strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid, terwijl de groene achtergrond staat voor landbouw, vruchtbaarheid en het milieu. Rechtsboven op de vlag staat een gouden ster die staat voor de hoop en vooruitgang van het land.
Dit is hoe een AI de Grenada-vlag beschrijft
De nationale vlag van Grenada is een zeshoekige vlag bestaande uit drie vierkanten. De linkerbovenhoek is rood, de rechterbovenhoek is goud en de onderste hoek is groen. In het midden van het rode vierkant staat een zespuntige gouden ster die de zes parochies van het land symboliseert.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.