Vlag van Noordelijk Territorium (Northern Territory)

Vlag Noordelijk Territorium (Northern Territory), Vlag Noordelijk Territorium (Northern Territory)
Beeldverhouding:
1:2
Land:
Australië
Staat:
Noordelijk Territorium (Northern Territory)
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van het Northern Territory is zwart in het linker derde deel en toont het Zuiderkruis. Het rechter, okerkleurige deel toont een witte Sturt's Desert Rose (Gossypium sturtianum). Deze is afgebeeld met zeven bloemblaadjes (in werkelijkheid heeft hij maar vijf bloemblaadjes).

De zevenpuntige ster in het midden vertegenwoordigt de zes staten van Australië en het Northern Territory. De vlag werd aangenomen op 12 juli 1961.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Noordelijk Territorium (Northern Territory)

Dit is wat een AI zegt over de Noordelijk Territorium (Northern Territory) vlag
De vlag van het Northern Territory in Australië werd officieel aangenomen in 1978. Het is een combinatie van de vlaggen van de staat en het Gemenebest van Australië. Op de vlag van het Northern Territory staat een witte ster op een zwarte achtergrond, die het Aboriginalerfgoed van de staat voorstelt. De ster is verdeeld in vijf delen, die de vijf territoria van het Northern Territory voorstellen.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Noordelijk Territorium (Northern Territory)-vlag
De vlag van de staat Northern Territory in Australië werd geïntroduceerd in 1978. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond met het wapen van de staat in het midden. Een witte ster aan de linkerkant symboliseert de Aboriginals en de vijf sterren staan voor de zes staten en de twee belangrijkste territoria van Australië. De vlag is een combinatie van de Australische nationale vlag en het wapen van de staat.
Dit is hoe een AI de Noordelijk Territorium (Northern Territory)-vlag beschrijft
De vlag van de staat Northern Territory in Australië is een blauwe vlag met een gouden ster, die een Zuidzee-ster is. De ster wordt omringd door vier witte sterren die het sterrenbeeld Orion voorstellen. De ster in het midden van het sterrenbeeld staat voor de Aboriginals van de staat. De vlag symboliseert ook de band tussen de staat en het Gemenebest van Australië.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.