Vlag van New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)

Vlag New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales), Vlag New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)
Beeldverhouding:
1:2
Land:
Australië
Staat:
New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)
Kapitaal:
Sydney
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van New South Wales werd aangenomen op 15 februari 1876 en is een variant van de Britse blauwe vlag. Het rechterdeel toont een witte cirkel met in het midden het rode kruis van St George. In het midden van het kruis staat een gouden leeuw omringd door vier achthoekige gouden sterren in elke arm van het kruis.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)

Dit is wat een AI zegt over de New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales) vlag
De vlag van New South Wales staat symbool voor de status van de staat als onderdeel van Australië. Hij werd voor het eerst gebruikt in 1876 en is een van de oudste vlaggen van het land. De vlag bestaat uit een blauwe achtergrond met een witte ster in het midden, omringd door vier gouden sterren in de hoeken.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)-vlag
De vlag van de staat New South Wales werd in 1876 geïntroduceerd. Hij bestaat uit een wit kruis op een blauwe achtergrond, wat de vier kronen van de Britse vlag symboliseert. De witte ster in het midden symboliseert de band van de staat met Groot-Brittannië. De vlag is in de loop der jaren verschillende keren veranderd, maar de basisvorm is onveranderd gebleven.
Dit is hoe een AI de New South Wales (Nieuw-Zuid-Wales)-vlag beschrijft
De vlag van de staat New South Wales in Australië bestaat uit een blauwe achtergrond met een wit kruis dat in het midden is verdeeld door een rode zeshoek. In elk kwadrant van het witte kruis staat een gouden sterkruis. De zeshoek in het midden is versierd met een gouden zon. De vlag symboliseert de Britse heerschappij over het land en de zon is een symbool van hoop op een mooie toekomst. De gouden ster staat voor de zes staten en twee territoria die samen de staat New South Wales vormen.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.