Vlag van Victoria

Vlag Victoria, Vlag Victoria
Beeldverhouding:
1:2
Land:
Australië
Staat:
Victoria
Kapitaal:
Melbourne

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Victoria is een variant van de Britse blauwe vlag met de sterren van het zuiden in het rechterdeel en de keizerlijke kroon erboven. De kroon symboliseert de gouverneur-generaal als vertegenwoordiger van de Britse monarchie.

De vlag werd geïntroduceerd op 30 november 1877.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Victoria

Dit is wat een AI zegt over de Victoria vlag
De vlag van de staat Victoria in Australië werd officieel erkend in 1877. Het is een van de oudste vlaggen van Australië. De vlag is het symbool van de geschiedenis, cultuur en identiteit van Victoria.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Victoria-vlag
De vlag van de staat Victoria in Australië werd voor het eerst gebruikt in 1870. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond met een witte ster en een witte kroon op een goudkleurige cirkel. De vlag symboliseert de loyaliteit van de staat Victoria aan de Britse koninklijke familie.
Dit is hoe een AI de Victoria-vlag beschrijft
De vlag van de staat Victoria in Australië toont een wit kruis op een blauwe achtergrond. Het witte kruis symboliseert de vier staten en territoria die samen het Gemenebest van Australië vormen. Het staat ook voor de steun die de inwoners van Victoria elkaar bieden. In het midden van het kruis staat een lichtblauwe ster die de provincie Victoria voorstelt.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.