Vlag van Zimbabwe

Vlag Zimbabwe, Vlag Zimbabwe
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Zimbabwe
Kapitaal:
Harare
Maat:
390.757 km²
Bevolking:
12.671.860
Continent:
Afrika
Talen:
Engels, Shona, Ndebele
Valuta:
Zimbabwaanse dollar (ZWD)
Vlag aangenomen op:
17.04.1980

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.
Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Zeven horizontale strepen van gelijke grootte (groen, geel, rood, zwart, rood, geel, groen) met een witte gelijkzijdige driehoek zeer dun omlijnd in zwart; binnen de driehoek is een rode vijfpuntige ster en een vogel die de ster gedeeltelijk verduistert.

Anthem

Componist: Fred Lecture Changundega Tekstschrijver: Solomon Mutswairo

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Zimbabwe

Dit is wat een AI zegt over de Zimbabwe vlag
De vlag van Zimbabwe staat symbool voor de onafhankelijkheid en eenheid van het land. Hij bestaat uit zeven gelijkmatig verdeelde verticale strepen in de kleuren rood, geel, groen en zwart. De rode streep symboliseert het bloed dat is vergoten in de strijd voor onafhankelijkheid, terwijl de gele streep staat voor de minerale rijkdom van het land. De groene streep staat voor natuur en landbouw en de zwarte streep voor de Afrikaanse bevolking.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Zimbabwe-vlag
De nationale vlag van Zimbabwe werd in 1980 geïntroduceerd als onderdeel van de onafhankelijkheidsverklaring van het land. De vlag bestaat uit zeven gelijkmatig verspreide horizontale strepen in de kleuren rood, geel, groen en zwart. De vlag symboliseert de eenheid van de natie en de hoop op een betere toekomst. De witte ster in het midden staat voor sociale vooruitgang en de blauwe zon vertegenwoordigt de collectieve identiteit van het land.
Dit is hoe een AI de Zimbabwe-vlag beschrijft
De nationale vlag van Zimbabwe bestaat uit zeven gelijkmatige verticale strepen in de kleuren rood, geel, groen en zwart. De bovenste drie strepen zijn rood, gevolgd door drie gele strepen. De onderste streep is zwart en bevat een wit embleem van een vijfpuntige ster. In het midden van de ster staat een rood vijfpuntig stralenkruis. De vlag symboliseert Afrikaans nationalisme en hoop op een betere toekomst. De verschillende kleuren symboliseren ook de diversiteit aan culturen en etniciteiten in Zimbabwe.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.