Vlag van Marokko

Vlag Marokko, Vlag Marokko
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag aan land, koopvaardij- en dienstvlag op zee
Land:
Marokko
Kapitaal:
Rabat
Maat:
459.000 km²
Bevolking:
32.209.101
Continent:
Afrika
Talen:
Officieel Arabisch, gesproken wordt het Maghrebijnse Arabische dialect. Lokaal worden verschillende Berbertalen gesproken. Frans wordt veel gebruikt als zakelijke taal en onderwijstaal.
Valuta:
Marokkaanse Dirham (MAD)
Vlag aangenomen op:
16.11.1915

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Marokko Schlüsselanhänger

Marokko Schlüsselanhänger

1,95 €

Toon in winkel
Marokko Flagge 150x250 cm

Marokko Flagge 150x250 cm

22,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Marokko werd officieel aangenomen op 17 november 1915. In het jaar van de onafhankelijkheid van Marokko (1956) werd de vlag aangenomen.

Hij is rood en heeft in het midden een groen pentagram, het zegel van Salomon (hier: Suleyman). Rood en groen zijn traditionele kleuren die vaak worden gebruikt in Arabische vlaggen, hoewel ze nog sterker worden geassocieerd met de Perzische Golfstaten in het bijzonder. Het gebruik van rode vlaggen was wijdverbreid in veel Arabische landen, omdat rood de kleur was van de sherif van Mekka.

Bron: Wikipedia

Anthem

Componist: Léo Morgan Tekstschrijver: علي الصقلي الحسيني (Ali Squalli Houssaini)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Marokko

Dit is wat een AI zegt over de Marokko vlag
De vlag van Marokko is een symbool van de eenheid van het land. Het is ook een symbool van nationale identiteit en wordt beschouwd als een teken van loyaliteit en patriottisme. De vlag van Marokko wordt ook wel de vlag van de revolutie genoemd, omdat hij voor het eerst werd gebruikt in 1915 tijdens de Rifrevolutie.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Marokko-vlag
De Marokkaanse nationale vlag bestaat uit een rood veld met een groene shadda en een vijfpuntige witte ster. De ster symboliseert de vijf zuilen van de islam. De vlag werd voor het eerst gebruikt in 1911 tijdens het bewind van sultan Yusef ben Hassan. In 1915 werd hij erkend als officiële vlag van het Koninkrijk Marokko en sindsdien is hij onveranderd gebleven. Sindsdien wordt de vlag gebruikt als symbool van de Marokkaanse natie en de identiteit van het land.
Dit is hoe een AI de Marokko-vlag beschrijft
De nationale vlag van Marokko bestaat uit een rood vierkant met daaromheen een groene cirkel. In het midden van het rode vierkant staat een witte ster met vijf punten. De groene cirkel symboliseert de verbondenheid met de moslimlanden. De witte ster staat voor de vijf zuilen van de islam en de kleuren rood en groen symboliseren de eenheid van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.