Vlag van Mozambique

Vlag Mozambique, Vlag Mozambique
Beeldverhouding:
ca. 2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Mozambique
Kapitaal:
Maputo
Maat:
801.600 km²
Bevolking:
18.811.731
Continent:
Afrika
Talen:
Portugees als officiële taal en lingua franca, plus meer dan 20 Afrikaanse talen
Valuta:
Metical (MZM)
Vlag aangenomen op:
30.04.1983

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie gelijke horizontale strepen (groen, zwart, geel) met een rode gelijkzijdige driehoek aan de zijkant van de vlaggenmast; de zwarte streep is wit omlijnd; in het midden van de driehoek staat een gele vijfpuntige ster en een opengeslagen wit boek, een AK-47 Kalashnikov en een schoffel.

Anthem

Componist: unbekannt Tekstschrijver: Salomão J. Manhiça

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Mozambique

Dit is wat een AI zegt over de Mozambique vlag
De vlag van Mozambique is een symbool van de onafhankelijkheid van het land. Hij werd aangenomen op 1 mei 1983, een dag die gevierd wordt als Onafhankelijkheidsdag. De vlag bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in groen, zwart en rood, ook bekend als de Pan-Afrikaanse kleuren.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Mozambique-vlag
De nationale vlag van Mozambique werd ingevoerd op 1 mei 1983. Het is een combinatie van de vlaggen van het Front voor de Bevrijding van Mozambique (FRELIMO) en Renamo. De vlag bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in rood, zwart en geel. Het midden van de zwarte streep toont een gouden wapenschild dat een buffelhuid, een boog en een speer symboliseert.
Dit is hoe een AI de Mozambique-vlag beschrijft
De nationale vlag van Mozambique bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren groen, zwart en rood. De groene streep vormt het bovenste deel van de vlag, gevolgd door de zwarte streep in het midden en de rode streep onderaan. In het midden van de vlag staat een witte halve maan die wordt gesymboliseerd door een ster met vier punten. De kleuren van de vlag symboliseren de strijd en opofferingen voor de onafhankelijkheid en vrede van het land. De halve maan en de ster vertegenwoordigen de socialistische revolutie in Mozambique.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.