Vlag van Panama

Vlag Panama, Vlag Panama
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Panama
Kapitaal:
Panama-stad
Maat:
75.517 km²
Bevolking:
3.000.463
Continent:
Noord-Amerika, Midden-Amerika
Talen:
Spaans
Valuta:
Balboa (PAB); Amerikaanse dollar (USD)
Vlag aangenomen op:
03.06.1904

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Panama Tischflagge 10x15 cm

Panama Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Verdeeld in vier gelijke rechthoeken; het kwadrant linksboven is wit en bevat een blauwe vijfpuntige ster; het kwadrant rechtsboven is rood; het kwadrant linksonder is blauw; het kwadrant rechtsonder is wit en bevat een rode vijfpuntige ster. De vlag van Panama is vooral bekend omdat talloze schepen onder Panamese vlag varen.

Anthem

Componist: Santos A. Jorge Tekstschrijver: Jerónimo de la Ossa

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Panama

Dit is wat een AI zegt over de Panama vlag
De vlag van Panama werd geïntroduceerd in 1903 en is een symbool van de onafhankelijkheid van het land. Hij bestaat uit twee gelijke verticale strepen in blauw en rood, gescheiden door een witte band met acht blauwe sterren. De kleuren staan voor eenheid en de hoop van het land op welvaart en vrede.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Panama-vlag
De nationale vlag van Panama werd voor het eerst gebruikt in 1903. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond met witte en rode strepen. De witte en rode strepen staan voor de gelijkheid tussen de Atlantische en Stille Oceaan. De blauwe achtergrond staat voor de onafhankelijkheid en vrijheid van het land. In het midden van de vlag staat een rode ster op een witte cirkel, die staat voor de eenheid van het land en zijn inwoners.
Dit is hoe een AI de Panama-vlag beschrijft
De vlag van Panama bestaat uit een witte achtergrond met een blauwe streep in het midden. De blauwe streep wordt in het midden gesierd door een rood wapenschild met daarin een witte strik en een witte adelaar die een rode slang vasthoudt. De adelaar staat voor de onafhankelijkheid van Panama. De blauwe streep symboliseert de vereniging tussen de Atlantische en de Stille Oceaan, terwijl de witte achtergrond staat voor de vreedzame aard van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.