Vlag van Paraguay

Vlag Paraguay, Vlag Paraguay
Beeldverhouding:
3:5
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Paraguay
Kapitaal:
Asunción
Maat:
406.752 km²
Bevolking:
6.191.368
Continent:
Zuid-Amerika
Talen:
Spaans en Guaraní
Valuta:
Guarani (PYG)
Vlag aangenomen op:
26.11.1842

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Paraguay Schlüsselanhänger

Paraguay Schlüsselanhänger

1,95 €

Toon in winkel
Paraguay Baseballcap blauer Schirm

Paraguay Baseballcap blauer Schirm

9,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie horizontale strepen van gelijke grootte (rood, wit, blauw) met een embleem op de witte zijde; ongebruikelijk dat er verschillende emblemen op de twee zijden van de vlag staan; op de ene zijde staat het nationale embleem, een gele vijfpuntige ster in een groene krans en de woorden "Republica del Paraguay", allemaal binnen twee cirkels; op de achterkant staat het symbool van de fiscale autoriteiten, een gele leeuw met de inscriptie "Paz y Justicia" en "Republica del Paraguay", allemaal binnen twee cirkels.

Anthem

Componist: Remberto Giménez Tekstschrijver: Francisco Esteban Acuña de Figueroa

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Paraguay

Dit is wat een AI zegt over de Paraguay vlag
De vlag van Paraguay is officieel sinds 1842. Hij bestaat uit drie gelijkmatige verticale strepen in de kleuren rood, wit en blauw. De rode streep staat voor dapperheid en het bloed dat in de oorlog is vergoten. De witte streep symboliseert de vrede van het land en de blauwe streep staat voor de loyaliteit van de inwoners. De vlag bevat ook een embleem in het midden, waaronder een ster en een wapenschild.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Paraguay-vlag
De nationale vlag van Paraguay werd voor het eerst gebruikt op 25 november 1842. Hij bestaat uit drie gelijkmatig verdeelde strepen in de kleuren blauw, wit en rood. De blauwe kleur symboliseert de onafhankelijkheid van Paraguay, de witte kleur staat voor de vrede van het land en de rode kleur symboliseert het bloed dat werd vergoten voor de onafhankelijkheid van het land.
Dit is hoe een AI de Paraguay-vlag beschrijft
De nationale vlag van Paraguay bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren blauw, wit en rood. De bovenste en onderste streep zijn beide blauw en de middelste streep is wit. In het midden staat een rood embleem dat de ster van de grondwet voorstelt. De ster wordt omringd door een groene band, die symbool staat voor de onafhankelijkheid van Spanje.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.