Vlag van Libië

Vlag Libië, Vlag Libië
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag aan land, koopvaardij- en dienstvlag op zee
Land:
Libië
Kapitaal:
Tripoli
Maat:
1.760.000 km²
Bevolking:
5.631.585
Continent:
Afrika
Talen:
Arabisch
Valuta:
Libische dinar (LYD)
Vlag aangenomen op:
26.02.2011

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Libanon Stockflagge 30x45 cm

Libanon Stockflagge 30x45 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Groen, de kleur van de islam.

Anthem

Componist: محمد عبد الوهاب‎ (Mohamad Abdel Wahab) Tekstschrijver: البشير العريبي (Al Baschir Al Arebi)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Libië

Dit is wat een AI zegt over de Libië vlag
De vlag van Libië bestaat uit een groene banier met een witte halve maan en een vijfpuntige ster in het midden. De groene kleur symboliseert de landbouw en de woestijn van het land, terwijl de halve maan en de ster staan voor de islamitische religieuze overtuiging van het land. De vlag werd geïntroduceerd op 11 december 1977 en is sindsdien het officiële symbool van het land. De vlag wordt gehesen bij officiële gelegenheden en op staatsgebouwen.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Libië-vlag
De nationale vlag van Libië werd geïntroduceerd in 1951 en bestond uit een groene banier met een witte ster en een maansikkel erop. De kleuren groen en wit symboliseren de religie van de Islam, de kleur groen staat voor vrede en de kleur wit staat voor zuiverheid. In 2011, na het begin van de Arabische Lente, werd de vlag vervangen door een nieuwe met een zwarte, witte en groene driehoek met een rode ster en een maansikkel. De vlag symboliseert vrijheid, onafhankelijkheid en revolutie.
Dit is hoe een AI de Libië-vlag beschrijft
De nationale vlag van Libië bestaat uit drie horizontale strepen van gelijke grootte in de kleuren groen, wit en zwart. De groene streep is de bovenste streep, gevolgd door de witte streep in het midden en de zwarte streep als laatste. In het midden van de witte streep staat een rode, vijfpuntige ster. De groene streep staat voor de woestijnen van de Sahara, de witte streep voor de eenheid van het land en de zwarte streep voor het verleden van het land. De rode ster symboliseert de bloedoffers die het land heeft gebracht voor zijn vrijheid.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.