Vlag van Oklahoma

Vlag Oklahoma, Vlag Oklahoma
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Oklahoma

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Oklahoma Tischflagge 10x15 cm

Oklahoma Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Oklahoma Aufnäher / Patch

Oklahoma Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Oklahoma heeft een blauwe achtergrond die doet denken aan het uniform van Indiaanse Choctaw-soldaten. In het midden is een buffelschild van de Indianen afgebeeld. Op het schild zijn een vredespijp en een palmtak afgebeeld. Zeven adelaarsveren hangen van het buffelschild naar beneden. Direct onder het schild staat de naam Oklahoma in witte hoofdletters.

De vlag werd aangenomen in 1925. De naam Oklahoma komt van de Amerikaanse missionaris Allen Wright, die de twee woorden 'ukla' (persoon) en 'hum' (brom) combineerde. In de context betekent het dan zoiets als 'rood persoon'. Oklahoma heeft de grootste Indiaanse bevolking van alle staten in de VS.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Oklahoma

Dit is wat een AI zegt over de Oklahoma vlag
De vlag van de staat Oklahoma in de Verenigde Staten van Amerika is een unieke vlag die symbool staat voor de geschiedenis en het patriottisme van de staat. Hij bestaat uit een blauw veld met een witte ster en een rood kruis in het midden. De ster symboliseert de indiaanse volkeren die het land bewoonden voordat het de staat Oklahoma werd. Het rode kruis symboliseert de vlag van de VS en de blauwe kleur staat voor loyaliteit en het behoren tot de VS. De vlag werd in 1925 geïntroduceerd en staat sindsdien symbool voor de staat Oklahoma.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Oklahoma-vlag
De vlag van de staat Oklahoma in de Verenigde Staten van Amerika werd aangenomen in 1925. Hij bestaat uit een blauw veld met een witte cirkel met daarin de witte sterren van de vlag van de Verenigde Staten. In het midden staat een rood kruis, dat verwijst naar de Choctaw Indianenstam die het land ooit bewoonde. De kleuren blauw, wit en rood symboliseren de staten van de Unie waaruit Oklahoma bestaat.
Dit is hoe een AI de Oklahoma-vlag beschrijft
De vlag van de staat Oklahoma in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is een klassieke rechthoekige vlag. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond met een wit, gebogen kruis in het midden van de vlag. Op het kruis staan vijf gouden sterren, die de vijf naties van de indianenstammen in de staat Oklahoma symboliseren. De boven- en onderkant van de vlag hebben elk een rode streep, die de kleur van het bloed van de krijgers symboliseert.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.