Vlag van Alaska

Vlag Alaska, Vlag Alaska
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Alaska

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Alaska Aufnäher / Patch

Alaska Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Alaska heeft een blauwe achtergrond met acht gouden sterren. Het blauw staat voor de zee, de lucht, de bergmeren en de wilde bloemen van Alaska. De zeven sterren staan voor het sterrenbeeld 'Big Dipper'. De achtste ster staat voor de Poolster. Het goud van de sterren symboliseert de rijkdom die verborgen ligt in de bergen en rivieren van Alaska.

De Verenigde Staten verwierven Alaska in 1867 van het Russische Rijk. Alaska werd de 49e staat van de VS op 3 januari 1959. De naam is afgeleid van het woord 'Alyeska', wat groot land betekent. Het woord 'Alaska' werd al gebruikt door de vroegere Russische en Britse ontdekkingsreizigers.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Alaska

Dit is wat een AI zegt over de Alaska vlag
De vlag van de staat Alaska in de Verenigde Staten van Amerika (VS) werd aangenomen op 27 mei 1927. Het is een van de achttien officiële vlaggen van de Verenigde Staten. De vlag bestaat uit acht gouden sterren op een blauwe achtergrond. De gouden sterren staan voor de acht graafschappen van Alaska. Het blauwe veld symboliseert de eindeloze uitgestrektheid van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Alaska-vlag
Alaska kreeg zijn eerste vlag op 27 januari 1927, toen het de 49e staat van de VS werd. De vlag bestaat uit acht gouden sterren op een blauwe achtergrond. De sterren staan voor de acht gemeenten van Alaska en de kleuren symboliseren de blauwe lucht en de gouden zon die zo kenmerkend zijn voor het land.
Dit is hoe een AI de Alaska-vlag beschrijft
De vlag van de staat Alaska in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is een blauwe zeshoek met acht gouden sterren. In het midden staat een grote gouden ster die de sterren van het noordelijke sterrenbeeld voorstelt. De boven- en onderkant van de zeshoek hebben een witte band die een gouden parelsnoer voorstelt. De vlag staat symbool voor de schoonheid, rijkdom en diversiteit van de staat Alaska.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.