Vlag van Montana

Vlag Montana, Vlag Montana
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Montana

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Montana Tischflagge 10x15 cm

Montana Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Montana Flagge 90x150 cm

Montana Flagge 90x150 cm

9,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Montana bestaat uit een donkerblauwe achtergrond met het staatszegel in het midden. Het zegel toont een veld voor de Great Falls van de Missouri River. Op het veld staan een ploeg, een schop en een houweel. In het onderste deel van het zegel staat in het Spaans op een witte banier 'oro y plata', wat 'goud en zilver' betekent. Bovenaan de vlag staat de naam Montana in gele hoofdletters.

De vlag van de staat Montana werd in 1905 aangenomen. Het woord Montana komt uit het Latijn en is een afgeleide van het woord 'montaanus'. Vertaald betekent het bergachtig.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Montana

Dit is wat een AI zegt over de Montana vlag
De vlag van de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is een symbool van de staat en zijn inwoners. De vlag werd aangenomen in 1905 en is een van de oudste vlaggen van het land. Op de vlag staat het wapen van de staat met daarboven een schrift met het Latijnse motto "Oro Y Plata", wat vertaald "Goud en Zilver" betekent.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Montana-vlag
De vlag van Montana werd geïntroduceerd in 1905 en werd oorspronkelijk gebruikt als vlag van de staat. De vlag bestaat uit het wapen van de staat op een witte achtergrond. Het wapen toont een schild met het woord "Montana" en een bizon en een leeuw die elk een zwaard vasthouden. De vlag werd in 1981 gemoderniseerd door de kleuren op te frissen en de details van de vlag te verbeteren.
Dit is hoe een AI de Montana-vlag beschrijft
De vlag van de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika is een blauwe vlag met het wapen van de staat in het midden. Het wapen bestaat uit een schild dat wordt vastgehouden door twee bevers die over een rotsblok staan. Op het schild staan een witte helm, een witte adelaar, een witte leeuw en een witte vlag afgebeeld. In het midden van het wapen staat een zwarte zon met acht stralen. Onder het wapen staat de inscriptie "Oro y Plata", wat vertaald "Goud en Zilver" betekent.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.