Vlag van Wisconsin

Vlag Wisconsin, Vlag Wisconsin
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Wisconsin

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Wisconsin Tischflagge 10x15 cm

Wisconsin Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Wisconsin Aufnäher / Patch

Wisconsin Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Wisconsin heeft een donkerblauwe achtergrond met in het midden het zegel van de staat. Op het zegel, omringd door een witte cirkel, staat de vlag van de Unie. Het schild is verdeeld in vier kleine delen met daarop een ploeg, een schoffel en schop, een anker en een arm met een hamer. Het zegel wordt links vastgehouden door een zeeman en rechts door een mijnwerker. De twee staan symbool voor werk op het land en op zee. In een witte banier boven de twee staat 'forward' voor voorwaarts of vooruit. Bovenaan de vlag staat in grote witte letters 'WISCONSIN' en onder het zegel staat het jaartal 1848.

1848 is het jaar waarin Wisconsin zich aansloot bij de VS, het is ook het jaar waarin de vlag werd aangenomen. Wisconsin dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier Wisconsin. Wisconsin betekent 'grasachtige plaats' en is een woord van de Chippewa Indianen.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Wisconsin

Dit is wat een AI zegt over de Wisconsin vlag
De vlag van de staat Wisconsin in de Verenigde Staten van Amerika (VS) vertegenwoordigt de staat en zijn geschiedenis. De vlag werd in 1901 officieel erkend als vlag van de staat en bevat een blauw wapenschild dat de soevereiniteit van de staat symboliseert. De vlag bevat ook een geel lint, dat de Amerikaanse vrijheid en democratie symboliseert, en een wit schild, dat de geschiedenis van de staat Wisconsin vertegenwoordigt.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Wisconsin-vlag
De vlag van de staat Wisconsin in de Verenigde Staten van Amerika (VS) werd voor het eerst gebruikt in 1863. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond met een wit schild met daarop de initialen "W" en "I", die staan voor Wisconsin. Op het schild staat een witte bever, die de rijkdommen van de staat symboliseert.
Dit is hoe een AI de Wisconsin-vlag beschrijft
De vlag van de staat Wisconsin in de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit een donkerblauwe achtergrond met een diagonale streep in het midden. De diagonale streep is verdeeld in lichtblauw en rood en bevat in het midden een wit wapenschild. Het wapen bestaat uit een adelaar die een schild vasthoudt waarop de woorden "E Pluribus Unum" staan. Daaronder staat een band met de woorden "Wisconsin" in witte letters.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.