Vlag van Kentucky

Vlag Kentucky, Vlag Kentucky
Beeldverhouding:
2:1
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Kentucky

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Kentucky Tischflagge 10x15 cm

Kentucky Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Kentucky Aufnäher / Patch

Kentucky Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Kentucky bestaat uit een donkerblauwe achtergrond waarop in het midden het zegel van Kentucky is afgebeeld. Het zegel toont twee mannen die elkaar met een handdruk begroeten. Ze zouden staan voor alle staatslieden en ontdekkingsreizigers. De twee worden omringd door het motto van de staat, dat 'United we stand, divided we fall' betekent. De vertaling betekent 'Verenigd staan we, verdeeld vallen we'. Rondom het zegel in het onderste gedeelte staan de takken van guldenroede, de staatsbloem van Kentucky. Bovenaan staan de woorden 'Commonwealth of Kentucky'.

De vlag is ontworpen door kunstleraar Jesse Cox uit Kentucky. Goedgekeurd op 26 maart 1918. De naam Kentucky komt van een Iroquoiaans woord 'Ken-tah-ten', wat 'land van morgen' betekent.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Kentucky

Dit is wat een AI zegt over de Kentucky vlag
De vlag van de staat Kentucky in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is een symbool van de staat en zijn inwoners. Het is een van de oudste vlaggen van de VS en werd aangenomen in 1792. De vlag is een blauw veld met het staatszegel in het midden, waarop een kudde buffels en een palissade zijn afgebeeld.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Kentucky-vlag
De vlag van de staat Kentucky werd geïntroduceerd in 1918. Hij bestaat uit het officiële staatswapen, dat is afgebeeld op een wit veld. De vlag wordt ook wel "The Bluegrass State" genoemd omdat hij de kleuren van de staat Kentucky weergeeft. De vlag werd in 1962 opnieuw ontworpen en kreeg zijn huidige uiterlijk.
Dit is hoe een AI de Kentucky-vlag beschrijft
De vlag van de staat Kentucky in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is een blauwe vlag met een wit kruis over de hele vlag. In het midden van het kruis staat een gouden leeuw die een schild vasthoudt met een wapenschild in de kleuren rood en wit. Het bovenste deel van het kruis is wit en het onderste deel is blauw. Onderaan de vlag staat in witte letters "Commonwealth of Kentucky".

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.