Vlag van Oregon

Vlag Oregon, Vlag Oregon
Beeldverhouding:
5:3
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Oregon

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Komoren Flagge 90x150 cm

Komoren Flagge 90x150 cm

9,90 €

Toon in winkel
Azoren Aufkleber 8 x 5 cm

Azoren Aufkleber 8 x 5 cm

0,70 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Oregon heeft een donkerblauwe achtergrond en is de enige van de Amerikaanse staten met twee verschillende zijden. Op de voorkant staat in gouden letters 'State of Oregon'; net daaronder staat het staatszegel. Het is een landschap met zon, bergen en een schip. Op de voorgrond staat een huifkar met ossen ervoor gespannen. Rondom het zegel staan 33 sterren, die staan voor Oregon als 33e staat van de VS, en direct onder het zegel staat de datum 1859, het jaar waarin Oregon een staat werd. Op de achterkant staat een bever in goud afgebeeld, omdat Oregon ook wel de 'Beaver State' wordt genoemd. Het is bedoeld als verwijzing naar de van oudsher dominante bosbouwindustrie van de staat.

De vlag werd in 1925 geïntroduceerd. Oregon ontleent zijn naam aan de legerofficier die een geschreven verslag maakte en daar schreef: '...naar de rivier die door de indianen Ouragon wordt genoemd'.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Oregon

Dit is wat een AI zegt over de Oregon vlag
De vlag van de staat Oregon werd geïntroduceerd in 1925. Hij bestaat uit een blauwe achtergrond waarop een gouden adelaar is afgebeeld. In zijn snavel houdt hij een gouden schild waarop een gouden golf en een gouden ster zijn afgebeeld. De vlag symboliseert de geschiedenis en de invloed van de staat Oregon op de VS.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Oregon-vlag
Oregon nam zijn eerste officiële vlag aan in 1925. Deze bestond uit een blauw veld met een gouden wapenschild met een gehelmde adelaar en een schild met een ster, een bijl en een zwaard. De vlag werd in 1989 gewijzigd door een band van 33 sterren toe te voegen die de 33 staten van de Unie symboliseren. In 2010 werd de vlag opnieuw veranderd om een gouden burgerkroon toe te voegen die de moed en dapperheid van de burgers van Oregon symboliseert.
Dit is hoe een AI de Oregon-vlag beschrijft
De vlag van de staat Oregon in de Verenigde Staten van Amerika bestaat uit een donkerblauw veld met een gouden wapenschild. Op het wapen staat een gouden adelaar met een gouden veer in zijn snavel. Daaronder staat een gouden ster omringd door 33 andere sterren in een cirkel.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.