Vlag van Wyoming

Vlag Wyoming, Vlag Wyoming
Beeldverhouding:
10:7
Land:
Verenigde Staten van Amerika (VS)
Staat:
Wyoming

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Wyoming Aufnäher / Patch

Wyoming Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Wyoming Tischflagge 10x15 cm

Wyoming Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Wyoming heeft een donkerblauwe achtergrond met rode randen en een smallere witte rand. In het midden van de vlag staat een wit silhouet van een bizon. De bizon is afgebeeld omdat Wyoming ook de bijnaam 'Buffalo State' heeft. Op de bizon, die gebrandmerkt lijkt, staat het staatszegel afgebeeld. Het zegel toont een vrouw met een staf die een spandoek omhoog houdt. Op het spandoek staat 'Equal Rights', omdat Wyoming een van de eerste staten was die in de 19e eeuw gelijke rechten voor vrouwen eiste.

De vlag van Wyoming werd aangenomen op 31 januari 1917. De naam Wyoming komt van een Delaware indiaans woord dat berg of vallei betekent.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Wyoming

Dit is wat een AI zegt over de Wyoming vlag
De vlag van de staat Wyoming in de Verenigde Staten van Amerika (VS) werd voor het eerst aangenomen in 1917. Hij bestaat uit een witte achtergrond met een rode cirkel met een witte bizon in het midden. De bizon symboliseert de geschiedenis van de staat. Daarboven staat een blauwe streep, die staat voor de kleur van de lucht en de eindeloze mogelijkheden die de federale staat biedt. Onder de bizon staan witte letters met de woorden "Equal Rights", verwijzend naar de gelijke rechten van de inwoners van Wyoming.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Wyoming-vlag
De vlag van Wyoming werd voor het eerst aangenomen in 1917 en vertegenwoordigt de geschiedenis van de staat. De vlag bestaat uit een witte achtergrond waarop het wapen van de staat is afgebeeld. Het wapen toont op zijn beurt een bizon, een adelaar, een schild en een rotsmassief. De kleuren van het wapen symboliseren de geschiedenis en cultuur van de staat. In 1957 werd de vlag veranderd om hem een modern uiterlijk te geven. Sindsdien is de vlag ongewijzigd in gebruik.
Dit is hoe een AI de Wyoming-vlag beschrijft
De vlag van de staat Wyoming in de Verenigde Staten van Amerika (VS) is blauw en heeft een wit schild in het midden. Op het schild staan een rode bizon, twee witte sterren en een rood lint met de woorden "Equal Rights". De bizon vertegenwoordigt de wildernis en de sterren symboliseren de twee incorporaties van de staat Wyoming in de VS. Het rode lint staat voor gelijke rechten voor alle inwoners van de staat.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.