Vlag van Saoedi-Arabië

Vlag Saoedi-Arabië, Vlag Saoedi-Arabië
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Dienst- en oorlogsvlag te land en ter zee
Land:
Saoedi-Arabië
Kapitaal:
Riad
Maat:
2.150.000 km²
Bevolking:
25.795.938
Continent:
Azië
Talen:
Arabisch, Engels wordt ook veel gebruikt als zakelijke taal.
Valuta:
Saudische Riyal (SAR)
Vlag aangenomen op:
14.03.1973

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.
Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Groen met grote Arabische letters in het midden van de vlag; daarboven is een horizontaal liggende sabel met de punt naar de vlaggenmast gericht;

Betekenis

Groen is de traditionele kleur van de Islam. De Arabische inscriptie zegt "Er is maar één God. Mohammed is de profeet van God". Deze geloofsbelijdenis wordt de Shahada genoemd. Het is wettelijk voorgeschreven dat de tekst traditioneel van rechts naar links moet worden gelezen (aan beide zijden van de vlag!). Het zwaard symboliseert het zwaard van Abd al Aziz ibn Saud (of Abd al Aziz ibn Sa'ud ), de stichter en koning van Saoedi-Arabië, die in het begin van de 20e eeuw grote delen van Arabië veroverde.

Anthem

Componist: عبد الرحمن الخطيب (Abdul Rahman Al-Khateeb) Tekstschrijver: إبراهيم خفاجي (Ibrahim Khafaji)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Saoedi-Arabië

Dit is wat een AI zegt over de Saoedi-Arabië vlag
De vlag van Saoedi-Arabië bestaat uit een groen vierkant met een witte sikkel en een witte ster aan de linkerkant. De kleur groen symboliseert de islamitische geloofsovertuiging en de witte symbolen staan voor de zuiverheid van de islam. De vlag is een symbool van de nationale identiteit van het land en wordt ook in veel andere islamitische landen gebruikt.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Saoedi-Arabië-vlag
De nationale vlag van Saoedi-Arabië is een symbool van Arabisch nationalisme. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1973 toen het Koninkrijk Saoedi-Arabië werd opgericht. Hij bestaat uit een groen vierkant met de islamitische geloofsbelijdenissen in het wit geschreven.
Dit is hoe een AI de Saoedi-Arabië-vlag beschrijft
De nationale vlag van Saoedi-Arabië bestaat uit een groene rechthoek met daarin een witte zespuntige ster. In het midden van de ster staat een groter rood zespuntig symbool. De achtergrond van de vlag is groen, een symbool van de islamitische religie. De witte ster symboliseert de eenheid van de Arabische landen, terwijl de rode zespuntige ster staat voor de heerschappij van het Huis Saud over het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.