Vlag van Singapore

Vlag Singapore, Vlag Singapore
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Burgervlag en dienstvlag op het land
Land:
Singapore
Kapitaal:
Singapore
Maat:
647 km²
Bevolking:
4.353.893
Continent:
Azië
Talen:
Engels (taal van vervoer, handel en administratie), Chinees (zuidelijke dialecten, Mandarijn), Maleis, Tamil
Valuta:
Singaporese dollar (SGD)
Vlag aangenomen op:
02.12.1959

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

The flag of Singapore was on the 3rd December 1959 raised for the first time officially.

The national flag of Singapore consists of two equal horizontal stripes: red top and white below. The color red symbolizes universal brotherhood and equality of man, white purity and virtue.

In the upper left corner of a white crescent moon is shown, along with five white stars that form a circle. The crescent moon represents a young and rising nation, the five stars of Singapore's ideals. Democracy, peace, progress, justice and equality

In the design of the flag had regard for the various ethnic groups are taken. Red was chosen for the Chinese population, as this is a traditional lucky color in Chinese culture. In addition, Red stands for courage in the Malay understanding. White was chosen as the color of purity in the Malay culture. As an example of the People's Republic of China of the Chinese population were demanded star on the flag. The Malays demanded that the crescent as an expression of Islam on the flag has its place. As a compromise, the government decided, five stars and a crescent on the flag represent - as opposed to flags of Muslim countries in which the crescent moon with a star is common.

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Twee gelijke horizontale strepen (rood, wit); op het rode vlak, vlakbij de vlaggenmast, staat een verticale witte halve maan die gedeeltelijk vijf witte vijfpuntige sterren omsluit die in een cirkel staan; de opening van de halve maan wijst weg van de vlaggenmast.

Betekenis

Rood symboliseert universele broederschap en gelijkheid. Wit symboliseert de deugdzaamheid en zuiverheid van de inwoners van Singapore. De witte halvemaan en de vijf witte sterren symboliseren een nieuwe natie die is gebaseerd op de (vijf) idealen van democratie, vrede, vooruitgang, gelijkheid en rechtvaardigheid.

Anthem

Componist: Zubir Said Tekstschrijver: Zubir Said

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Singapore

Dit is wat een AI zegt over de Singapore vlag
De nationale vlag van Singapore, ook wel bekend als de Merlionvlag, werd geïntroduceerd in 1965. De vlag symboliseert de eenheid van de verschillende etnische groepen waaruit het land bestaat. De vlag bestaat uit twee gelijkmatig verdeelde strepen, een witte bovenste streep die de zuiverheid van het land symboliseert en een rode onderste streep die de moed en het bloed symboliseert van degenen die stierven voor de onafhankelijkheid van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Singapore-vlag
De nationale vlag van Singapore, ook wel bekend als de Singaporese vlag, werd geïntroduceerd in 1959 toen Singapore onafhankelijk werd van Maleisië. De vlag bestaat uit twee gelijke strepen van rood en wit, gescheiden door een vijfpuntige rode ster. De rode ster staat voor de socialistische ideologie van de regering en symboliseert de natie als geheel. De kleuren rood en wit staan voor de harmonie tussen de verschillende etnische groepen in Singapore.
Dit is hoe een AI de Singapore-vlag beschrijft
De nationale vlag van Singapore bestaat uit twee horizontale strepen van gelijke grootte, een witte aan de bovenkant en een rode aan de onderkant. De witte streep is versierd met een rood kruis omringd door een witte halve maan en vijf witte sterren. De halve maan en sterren symboliseren de etnische groepen van Singapore - Chinees, Maleisisch, Indiaas, Euraziatisch en andere. De witte streep staat voor Zuiverheid en de rode streep staat voor Universele Broederschap.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.