Vlag van Tunesië

Vlag Tunesië, Vlag Tunesië
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Tunesië
Kapitaal:
Tunis
Maat:
164.150 km²
Bevolking:
9.974.722
Continent:
Afrika
Talen:
Arabisch (officiële taal), ook Frans als lingua franca, in de toeristische regio's ook Duits
Valuta:
Tunesische dinar (TND)
Vlag aangenomen op:
31.12.1834

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Tunesië werd voor het eerst geïntroduceerd door de Tunesische Bey Hassan I rond 1835. Het was ook de vlag van de Ottomaanse provincie Tunis in een vergelijkbare vorm. Sindsdien is de vlag slechts licht gewijzigd.

Betekenis van de vlag van Tunesië

De halve maan en de ster zijn symbolen van de islam en worden ook als gunstig beschouwd. Beide symbolen verwijzen naar het verleden van Tunesië als onderdeel van het Ottomaanse Rijk.

De kleur rood was een dynastiek symbool van legitimiteit in het Ottomaanse Rijk. Na de onafhankelijkheid van Frankrijk werd de vlag de nationale vlag.

Bron: Wikipedia

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Rood met een witte schijf in het midden waarop een rode maansikkel staat die bijna een rode vijfpuntige ster omsluit; de maansikkel en de ster zijn traditionele symbolen van de islam.

Anthem

Componist: محمد عبد الوهاب‎ (Mohamad Abdel Wahab) Tekstschrijver: مصطفى صادق الرافعي (Mustafa Sadik Al-Rafii), أبو القاسم الشابي‎ (Aboul-Qacem Echebbi)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Tunesië

Dit is wat een AI zegt over de Tunesië vlag
De Tunesische vlag bestaat uit een rode ster en een halve maan op een wit veld. De vlag symboliseert de band tussen de islamitische religie en de Arabische cultuur. De rode ster symboliseert de moderne revolutie en de onafhankelijkheidsstrijd van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Tunesië-vlag
De eerste versie van de Tunesische vlag werd geïntroduceerd in 1956, toen Tunesië onafhankelijk werd van Frankrijk. De vlag bestaat uit een rood kruis op een witte achtergrond, geplaatst op een groen veld. Het rode kruis symboliseert de bloedoffers tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Het groene veld staat voor de islamitische religie en het witte veld voor de hoop op vrede.
Dit is hoe een AI de Tunesië-vlag beschrijft
De nationale vlag van Tunesië is een horizontale band van rood, wit en rood. In het midden van de witte streep staat een rode vijfpuntige ster. De rode streep bovenaan symboliseert de bloedoffers die zijn gebracht voor de onafhankelijkheid van het land. De witte streep in het midden staat voor vrede en harmonie, terwijl de rode streep onderaan staat voor de eenheid en samenhang van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.